Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Postní cesta ke vzkříšení a cesta světla

Jak se tak dívám, tak před státnicemi a obhajobou jsem docela blogově plodný. Tentokrát se však nebudu dělit o veršování, básničky či prózu, ale o dnešní rozjímání cesty světla. Psaní přece jen není jediným mým koníčkem, někdy také něco neuměle maluji. Většinou je to pro potřeby katecheze, ale s velkou radostí.

A tak mě to napadlo i dnes, rovnou jsem se tedy pustil do cesty světla a docela rychle to šlo.

Tu postní cestu ke vzkříšení jsem namaloval už loni a byl to velikonoční test pro druháky. Barevně jsem ji vymaloval asi před 14 dny.

Cestu světla jsem udělal dnes s velikonoční radostí naprosto celou během dopoledne a trochu přes oběd, ještě je mokrá. Vybíral jsem tak mezi poutí do Soběchleb, kde celý týden oslavují Boží milosrdenství a vzhledem ke krásnému počasí by to bylo jistě hezké. Nicméně nakonec mě napadla tato věc a jsem tomu rád, neboť ušetřím nohy, jelikož na kole jsem ještě moc netrénoval a udělat za den přes 40 km, to se chce před tím trochu rozhýbat, aby to nemělo následky na mé klouby a krom toho jsem zítra slíbil zúčastnit se pouti farnosti Drahotuše na Sv. Hostýn a v Soběchlebích zítra bude biskup, tak během dneška ještě porozjímám, jak to půjde všechno krásně dohromady.

Teď už tedy nechám toho psaní a hodím sem ty malůvky nejprve v barevné, pak v černobílé verzi, půjdu na oběd a připravím se na mši sv. zřejmě do Velké.

Jak se tak dívám, tak obrázky jsou na blog veliké a menšit to nemá moc cenu, tak si to prohlédněte z fotogalerie zde: moje malůvky

 

Zobrazeno 857×

Komentáře

slu-nicko

"Jak se tak dívám, tak před státnicemi a obhajobou jsem docela blogově plodný."
Prokrastinace, to znám :-)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Asi tak to bude. Dneska jsem ten testík dělal s děckama a za domácí úkol jsem jim dal, ať to někomu dají.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio