Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Čtyřicátníkům

Když jsem dnes (ve skutečnosti 17.4. 2018) čekal na autobus, napadlo mě přání na nápěv Lurdské písně, které je právě pro čtyřicátníky. V modlitbě se čtením (ráno) se rozebíral žalm "Zpívejte Hospodinu píseň novou...", který se pro mě stal inspirací ("cesta nová").

Dnes je také 25. výročí smrti moji babičky z tatínkovy strany, zemřela 3 dny před mýma 15. narozeninama. K narozeninám jsem tehdy dostal úspěšné přijímací zkoušky na knihkupce v Luhačovicích a k svátku byl její pohřeb. 

V tuto dobu pomalu mohu slavit vrchol základní části teologické školy (v bakalářském stupni), nicméně ještě nemám všechno to za sebou, tak velké oficiální oslavy mých 40 budou dá-li Pán až bude jisté, zda mám či nemám vysokoškolské nadání. Krom toho, že se brzy začnu učit na státnice a připravovat na obhajobu bakalářské práce, dávám toto všechno rád do spolehlivých rukou Božích.

A k tomu ještě tuto "hymnu čtyřicátníka", jak jsem napsal na nápěv Lurdské písně, neboť také Panně Marii patří veliký dík za to, že 20.4. 1978 od 11:45, kdy tento výtvor uvidí uživatelé Signálů, budu také já zařazen mezi čtyřicátníky.

1. Teď v třetině života Mojžíšova,

to čeká mě (tě) zajisté cesta nová.

 

R. Bohu díky, Bohu díky,

Bohu díky, Bohu díky.

 

2. V tom roce se oženil se Syporou

a Bohu zasvětil tu cestu novou.

 

3. K té nové cestě Pán jistě zve mě (tě) též,

a časem se otáže: "Jak miluješ?"

 

4. V lásce tedy ať je ta cesta nová,

jak k tomu vybízí i Boží slova.

 

5. Toto je tedy to mé (tvé) předsevzetí,

ať láska Kristova skrze mě  (nás) letí.

Zobrazeno 7260×

Komentáře

hroznata

Gratuluji. Hojné Boží požehnání!

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Symbolických čtyřicet let tomu (dnes to) jest,
kdy přijala mě církev skrz svatý křest.

Bohu díky, Bohu díky! Bohu díky, Bohu díky!

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio