Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Půst a jeho ovoce

Letos jsem si dal takové krásné předsevzetí, které se mi, zatím, daří držet. Tady je: novoroční předsevzetí

Loňský půst jsem prožíval také specificky a vzniklo z něho toto ovoce: křížová cesta jako plod postu

A dnes, popeleční středou, začíná další půst a krom toho, že hodlám držet novoroční předsevzetí, tak zkusím také další vzdělávací, tvořivý půst.

Loni jsem rozjímal křížovou cestu, letos hodlám rozjímat pašije, ale trochu jinak. Zaujal mě projekt, do kterého jsem se zapojil a zjistil jsem, že je to docela dobrá odreagovačka, ten je naznačen zde: nedělní veršování

Pokusím se, tedy, o jakési pašijové veršování. A když mě zbyde čas, tak nakousnu rorátní hesla. Nemuselo by to být špatné, jelikož mě to taky docela baví, a jak jsme se dočetli v dnešním evangeliu, tak půst rozhodně není žádná nuda a ztrápený obličej.

Může to být čas, který trávím s Bohem jinak, mnohem intenzivněji a pak také mnohem lépe mohu sloužit blížním. Kéž by tomu tak bylo.

Zobrazeno 944×

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio