Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Dopis od jasných heretiků

17. 1. 2018 16:00

Tak na římsko-katolickou faru dostáváme pravidelné zpravodajství, které nemá ani cenu číst. Osobně si to čtu jen proto, abych byl víc a víc utvrzen v modlitbě za jednotu křesťanů, ke které nás církev moudře vyzývá od památky Panny Marie, Matky jednoty křesťanů až do svátku obrácení sv. Pavla. Plnně si uvědomuji, že někteří potřebují spíše tu jednotu, jiní musí dojít až k obrácení.

A tak si dovolím citovat výzvu od jasných heretiků, která nám snad ještě navíc poslouží k tomu, abychom zvolili dobře i politicky.

Jen si povšimněme, že zatímco nás biskupové nabádali k modlitbě a neurčovali nám kandidáta, tito bratři biskupové o modlitbě ani Písmu nic nepíší, jen vyhrožují za špatnou volbu smrtí.

Byzantský katolický patriarchát 
kontaktní email: [email protected] 
http://vkpatriarhat.org/cz 

Pozor! Buď budeš volit život, nebo smrt! 

O co jde? Tu nejde o umělý image kandidáta. Jde o podstatu! Jaký systém každý z nich reprezentuje. Dnes je prosazována redukce lidstva a ta má dva hlavní prostředky: 1. pod pozitivním pojmem pomoc uprchlíkům – islamizaci a likvidaci národa 2. pod pozitivním pojmem lidská práva – morální degradaci gender-schizofrenií spojenou s kradením dětí tzv. sociálními službami. Prezident Zeman nejenže ekonomicky pozvedá stát a postupně ho zbavuje otrocké závislosti, ale brání národ před těmito dvěma autogenocidními proudy. Dnes jde o život nebo smrt. Co zvolíš ty? Používáš rozum a svědomí? Uvědomuješ si svou zodpovědnost? V hodině smrti budeš skládat účty, zda jsi volil život nebo smrt. 

Zvol život! 


Byzantský katolický patriarchát 

14. 1. 2018 

Přečti a dej dál!

 

Tak pravda, podepsaní alespoň tak trochu jsou, takže víme, s kým se bavíme a při čtení si musím s politováním říci, že jsou ubožáci a potřebují naše modlitby za obrácení a taky za to, aby se opět stali normálními lidmi.

To, co píší, to nestojí ani za zamyšlení. Jen si dávám otázku, proč ti, kteří rozšiřují nenávist, propagují současného prezidenta a haní toho, který hájí hodnoty. A myslím si, že je to i proto, že současný prezident právě podobnou nenávist rozšiřuje a proto jim vyhovuje.

Proto také nebudu naslouchat heretickým biskupům a zvolím podle svého svědomí s vědomím, že má volba mě do pekla nepřivede. Do pekla jde každý sám. A proto vidím jako potřebné modlit se právě za tyto heretiky, kteří místo dobrého Boha svědčí o pekle, do kterého oni rozhodně nesměřují, ale jiné tam posílají.

Takže i za Byzantský katolický patriarchát, aby se dostal nakonec do nebe jakožto i všichni, kteří Boha poctivě hledají, aby k němu nakonec došli.

Včera v ranních chválách bylo pěkné čtení: 

1 Sol 5, 4-5

Vy, bratři, nejste ve tmě, že by vás den Páně překvapil jako zloděj. Vy všichni jste přece synové světla a synové dne, noc ani tma nemá nad námi právo.

Tak i v rámci týdne za jednotu křesťanů a v rámci období před 2. kolem prezidentských voleb můžeme přemýšlet jaká noc či tma nemá nad námi právo.

 

 

Zobrazeno 1477×

Komentáře

Ferenc

Akademická otázka: Nejsou spíše schimatici?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vzhledem k jejich učení... ale ano, jsou to schismatici.

Ferenc

Jsou tam i hereze, to je zřejmé (napr. odmítání primátů)

Ferenc

primátu

JiKu

odmítání primátů

:-)

Vsadím se, že to je reakce na mou nedávnou hlášku "Nástěnku chci za ženu!"

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Myslím, že nejen to. Dokonce udělují posmrtně anathemy a to v autoritě Nejsvětější Trojice a to si myslím, že je jasné rouhání.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Krom toho, raději umřít za Krista než volit dobrovolně zlo.

Ferenc

@VVRH Není to (posmrtné anathemy) spíše známka nezpusobilosti k právním úkonům?

Ferenc

@JiKu: Prohrál jste...

JiKu

Neprohrál jsem, protože se nenašel nikdo, kdo by se se mnou vsadil, a tudíž jsem se ani nevsadil.

JiKu

Takže adekvátní reakce by byla: "Prohrál byste". Moderní webovou češtinou (kterou vám ovšem nepřipisuji): "Prohrál by jste".

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Inu, když se člověk dívá na katecheze a podobné od patriarchy Eliáše, je na tom vidět, že promlouvá blázen, ne však blázen pro Krista. K těmto dopisům (on byl ještě otevřený nenávistný dopis k panu Drahošovi) se též vyjádřil náš otec arcibiskup, protože dostává četné dotazy. Nezpůsobilost k právním úkonům, si nemyslím, protože ani patriarcha si to nemyslí a odvolává se na list apoštola Pavla Galaťanům, kde stojí zhruba, že kdo hlásá jinou nauku, než Krista, budiž proklet.

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio