Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Jak bych volil prezidenta podle kalkulačky

13. 12. 2017 20:48

Tak jsem si udělal volební kalkulačku podle aktualne.cz - chcete-li si zkusit

Dopadl jsem takto:

Shodné odpovědiShoda vah u stejných odpovědí (v %)  
Jiří Drahoš2968.97
Mirek Topolánek2737.04
Pavel Fischer2470.83
Michal Horáček2470.83
Marek Hilšer2365.22
Jiří Hynek2347.83
Vratislav Kulhánek2075
Petr Hannig1963.16
Miloš Zeman *1163.64

... a za svými rozhodnutími si stojím, i když jsem v 11 případech z 39 se shodnul se současným prezidentem, dokonce v jednom případě přímo s ním, ale na onu otázku jsem zrovna odpověděl "nevím", takže ani náš prezident nevěděl, takže ve své volbě mám jistotu nejen z volební kalkulačky.

Chcete-li znát mé konkrétní postoje, klidně se podívejte - nemám, co skrývat:Moje volba prezidenta 2018.pdf V originále po rozkliknutí kandidáta bylo vždy jeho vyjádření k otázce.

Ten, který zvítězil v těch mých otázkách se shoduje s tím, který je mi nejsympatičtější. Ještě také splňuje první předpoklad u každých voleb, kterému dávám největší váhu a to reálnou šanci, že se dostane tam, kam ho volím - nehodlám marnit svůj hlas.

Mnohé mé požadavky na volbu prezidenta najdete už  v článku jak-jsem-volil-prezidentku

Podle mých vlastních pravidel musí být muž, což všichni splňují, a mít sám v pořádku rodinu, což se dá říci jen o prvních třech v abecedě, z nichž pan Hanig, dnes v televizi představený je vdovec, ostatní jsou pro mě mimo hru a současný prezident by měl jednoznačně skončit. Je také velmi žádoucí, aby prezident byl vyrovnán s náboženskou otázkou a nedělal zmatky ve společnosti, jakožto ani nešířil poplašné zprávy, že nás ohrožuje Islámský terorismus apod.

Ale podle výzvy našich biskupů, a tu beru ze všeho nejvážněji, je potřeba se za našeho prezidenta modlit. 

Zobrazeno 2189×

Komentáře

JiKu

Jak už jsem tu psal, Jiří Drahoš je pro mě jediný zcela nevolitelný kandidát. Ale to, že vám vyšel, mě nepřekvapuje. Vy byste pro mě byl jako prezidentský kandidát rovněž nevolitelný.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ano, to beru. Nicméně ve škole, kdybych měl z 39 otázek 11 správně, tak mě vyhodí ze zkoušky.

JiKu

A jakým způsobem poznáváte, která odpověď na otázku je správně? :-)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

autonomně, na základě vlastního přesvědčení a pokud možno zdravého křesťanského názoru.

spitfire

Obdivuhodné, že jste schopen takového masochismu a odpovídat na tak "záludné" otázky. Ještě obdivuhodnější je, že zatímco v otázkách televizních poplatků nevíte, tak v otázkách NATO jste si jistý.
Právě v otázkách třeba kolem NATO přece není žádná odpověď správně či špatně, protože ta otázka je sterilní.

deFlegmatique

Ano Vojto, tohle je názor.
Nehodnotím, jestli dobrý, nebo špatný - toho nejsem v současné chvíli schopen. Napadá mě ale, jestli je dostatečný. Stačí pro utvoření názoru na volbu prezidenta udělat si jednu volební kalkulačku? Myslím, že ne - tedy alespoň mně ne. Jednak jsou v kalkulačce otázky, na které neznám odpověď - z různých důvodů, za duhé: opravdu se dá na všechny otázky odpovědět jen ano, nebo ne? Jo, namítneš, že se odpovědi jednotlivých kandidátů dají rozkliknout a dá se zjistit zdůvodnění a to posoudit - pokud sis dal tu práci a všechno si pečlivě prostudoval a stále se Tvůj názor bezezbytku rovná výsledkům kalkulačky, máš můj respekt a obdiv. Ale i přesto: je takto utvořený názor dostatečný?

JiKu

Tak jsem si prošel vaše odpovědi na otázky.
Nijak nechci mluvit a vyjadřovat se k vašim ano/ne.
Ale zarazilo mě, jaké otázky považujete za důležité a jaké za nedůležité. A také mě překvapilo, kolik otázek jste označil za důležité a přitom na ně odpověděl nevím.
Vzbuzuje to ve mně dojem, že výsledek testu je spíše výsledkem klikání, než odrazem vašich názorů.
Ale to je především o mně (neb je to můj dojem).

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Díky všem dosavadním za vynikající reakce. Taky tříbí můj názor. Ale po pravdě, o své volbě jsem přesvědčen i bez kalkulačky. Tato je první, kde mě vyšla moje volba s výsledkem kalkulačky. Jinak vždycky to, co jsem chtěl volit mi z kalkulačky nevyšlo. Na ono klikání si dělám čas několika vteřin, nad otázkami přemýšlím podle toho a to i co se týče důležitosti, takže to radši nebudu zkoušet znova, aby to nedopadlo jinak. Můj názor se však tvoří především mírným sledováním politické scény ze zpráv z televize, běžnou pohodou života a mými voličskými požadavky - tedy katolík - muž - morální autorita (v pořádku manželství) - pravděpodobnost zvolení - mediální vystupování - pozitivní přístup

deFlegmatique

A ty "voličské požadavky" mají stejnou váhu, tedy jsou rovnocenné, nebo jsou odstupňovány podle toho, jak jsou zde vyjmenovány v pořadí, nebo ještě nějak jinak?

spitfire

morální autorita (v pořádku manželství)
- jako forma alibismu?

katolík
- podle jakého vzoru?

pozitivní přístup
- k jakému tématu? Pozitivní může být i váš test na HIV.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

deFlegmatique: Každý má váhu jinou nikoli však podle pořadí. Splnit však musí všechna kriteria, aby byli vůbec volitelní. Není -li katolík, má mínus, není -li muž, má mínus. Najde-li se ještě třetí, je nevolitelný. Nemá-li však v pořádku rodinu, je nevolitelný hned.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

spitfire: ne jako forma alibismu, ale jako fakt svědectví života. Katolík jako ten, kdo má v možnosti v katolické církvi přijímat svaté svátosti. Pozitivní přístup pochopitelně k jasně pozitivním.

JiKu

není -li muž, má mínus.

To je pro tyto prezidentské volby vskutku užitečné kritérium.

Jinak pro ty, kdo nesplňují, je tu řešení: https://www.youtube.com/watch?v=volQWL0qgRE

spitfire

kdo má v možnosti v katolické církvi přijímat svaté svátosti
- No co jsem pochytil, tak možnosti jsou široké, že to nutně nekopíruje ono vymezení katolík (katolické).

ale jako fakt svědectví života
- Aha, takže když se pak váš zvolený kandidát v průběhu výkonu funkce rozvede, tak spácháte sebevraždu jakožto fakt svědectví svého života (minimálně si useknete ruku, kterou jste vhodil lístek)?

Pozitivní přístup pochopitelně k jasně pozitivním.
- Pro koho pochopitelné?

spitfire

Pokud je někdo volič, který je přesvědčený, že máme vystoupit z organizací jako je EU a NATO, tak rozumím tomu, že jej zajímají otázky typu vystoupit / nevystoupit.
Pokud jako volič takovou možnost nepřipouštím, tak mě zajímají konkrétní otázky o fungování EU a NATO. Například máme podporovat vybudování na území Ukrainy (tedy toho co z ní zbylo) základnu NATO?

Na jedné straně volič jako Vy podporuje setrvání v NATO, ale obávám se, že i současně kritizuje vojenský zásah v Libyi jako neoprávněný. Pletu se?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

spitfire: když se v průběhu výkonu funkce rozvede, pak z toho bude skandál celosvětového měřítka a do budoucna se stane po druhé nevolitelný, ale myslím si, že by neměl tu drzost jako Zeman jít do voleb po druhé, i když dělá národu viditelnou ostudu, ale asi je slepý nebo si to nedokáže přiznat. Volím pochopitelně člověka v aktuálním stavu s tím, že jsem si vědom, že se člověk v průběhu života taky mění - nikdy není hotový. Kdyby se rozvedl před volbami, stal by se nevolitelný a vhodil bych jinou kandidátku vyhovujícího kandidáta. Libye je věc politiků, do toho se nepletu. K tomu si je volíme, aby rozhodovali i s tím, že mohou být omylní. Prezident je jako papež a v jeho rukou je blaho lidu. V této problematice by měl být neomylný nebo při zjevném omylu by měl okamžitě rezignovat.

JiKu

z toho bude skandál celosvětového měřítka a do budoucna se stane po druhé nevolitelný

Sancta simplicitas!

Vojtěch Hýbl (VVRH)

ano, nedělám si to složitý.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

https://krestansky-svet.signaly.cz/1712/studentske-prezidentske-volby-ovladl-jiri-drahos sice nevím, jak je mohl napadnout současný prezident na 2. místě, ale má volba je tak ještě jasnější.

Lenochod

Tak aspoň na této volbě se shodneme :)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Maruško, beztak tam vhodíš Pavla Fišera. Pan děkan ho propaguje i v kostele, tak by měla být tvá volba jasná. A je to vynikající katolík s výborným rodinným zázemím a relativně mladý. Mě však přijde, že pravděpodobnost, aby se vyšplhal na druhé místo je velmi nízká a neztotožňuji se tolik z jeho názory a navíc vede způsob kampaně poněkud neklidné a trochu agresivní, což je třetí mínus, ale má u mě zelenou za 5 let, když vytrvá.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jo, ještě mě velice těší, že 100% kandidátů má co do činění s Katolickou církví, jen dva z nich pouze přes maminku či pokřtěné děti a vidí v ní pozitivum, ale současný, ač je katolicky pokřtěný, vystupuje proti církvi nejen v možném zdanění restitucí, ale třeba i devalvací církve na společnost, která dobře dělá hospice a stará se o seniory, ale párky by doporučoval i na Velký pátek. Myslím, že Bůh se nenechá tak vysmívat, proto ho radši nevolme, ať nevolíme Goliáše.

JiKu

Pan děkan ho propaguje i v kostele, tak by měla být tvá volba jasná.

Ufff!

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Církevní autorita se přece má poslouchat.

JiKu

Církevní autorita se přece má poslouchat.

A pak se divíte, proč si naši nevěřící bratři a sestry dělají z katolíků takovou srandu.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Však sranda není špatná věc, jen se musí vzít za správný konec.

Lenochod

Ehm právě proto, že má Drahoš dalekou větší šanci se do druhého kola dostat je můj první kandidát. A o té propagaci v kostele už jsme se hádali dřív a ty víš jaký mám na to názor.

JiKu

Je úplně jedno, jak kdo bude volit v prvním kole.
Klidně budu volit Fischera, aby signální dušičky měly pokoj.

V druhém kole budu volit toho, kdo nebude Drahoš.

Česká republika přežila prvních 5 let Zemana bez újmy.
Přežije i druhých 5.
Drahoš by byl katastrofa. Kejvač bez idejí s nejasnými strukturami, které ho úkolují.

spitfire

Co tam volby, Drahoš a spol...
Důležité je, že Marlow je sotva míli a půl od stanice agenta Kurtze.

Všechno mu patřilo - to však byla maličkost. Důležité bylo vědět, čemu patřil on, které mocnosti temnoty si na něj dělaly nárok. To byla úvaha, při niž vám přecházel mráz po zádech. Člověk si je nemohl představit - a ani to pro něj nebylo dobré - pokoušet se o to. Zaujal vysoké postavení mezi démony té země - to myslím doslova. Nemůžete to pochopit. Jak byste také mohli?

Lenochod

@JiKu Zeman je lepší jak Drahoš jako vážně? To nestačí jak zničil pověst za 5 let? To mu chcete dát dalších 5 let na ničení obrazu ČR? Drahoš má ideje jasné, zůstat v EU a v NATO, zůstat demokratickým státem. Zeman tam zůstane jenom proto, protože jeho spolupracovníci jako Nejedlý nechtějí ztratit kontakt s Putinem, aby si sami nahrabali ve svých firmách. Aby získali víc kontaktů v Rusku. Jako jasně, že je Drahoš nevýrazný a snaží se moc neprofilovat, aby zasáhl, co nejvíc lidí a aby nikoho neurazil. Ale je to záruka toho, že náš prezident bude slušný, bude se držet Ústavy na rozdíl od Zemana a nebude tuhle zemi tahat někam k Rusku. Já vážně nechápu jak po těch 5 letech, co jsme se Zemanem prožili, by ho ještě někdo volil. Jasně, že bychom přežili dalších 5 let s ním. Ale nevím, jestli

Lenochod

by přežila ČR, tak jak ji známe. A následující prezident by musel hodně máknout, aby ČR vypadala aspoň trochu reprezentativně.

JiKu

Já vážně nechápu jak po těch 5 letech, co jsme se Zemanem prožili, by ho ještě někdo volil.

Takových. co to nechápou, je víc. A je to hlavní příčina toho, že Zeman zase volby vyhraje.

Ten, kdo nechápe, je odsouzen k permanentní prohře. Vítězí ti, kteří chápou.


aby ČR vypadala aspoň trochu reprezentativně.

Nemusí. Koho by také ČR měla reprezentovat?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Koukám, že se můj článek stal docela populárním. Díky za Vaše názory. Já si stále držím svoje, byť vím, že je víc a víc křesťanů, a zcela to chápu, kteří raději dají hlas jasnému katolicky profilovanému kandidátu Pavlu Fišerovi. Když na to přijde a dostane se do druhého kola, má klidně můj hlas. Zatím vidím jako slušného, prorodinného, taky katolického ač arituálního kandidáta Drahoše. Hanig sic asi nejvíc žije katolicky je pro mě nevolitelný pro své politické názory a pro stranu, za kterou kandiduje a všichni ostatní jsou mimo hru pro nepořádek v manželství, ač májí každý nějaký katolický profil.

deFlegmatique

Nedá mi to, musím si rýpnout: kdo je víc, děkan, nebo biskup?
https://www.youtube.com/watch?v=u69tZ08P25E

Lenochod

@JiKu jác hápu proč ho volí důchodci, ale nepochopím, že by někdo ze Signálů radši volil zemana než drahoše.

deFlegmatique

JiKu, "Česká republika přežila prvních 5 let Zemana bez újmy.
Přežije i druhých 5.
Drahoš by byl katastrofa. Kejvač bez idejí s nejasnými strukturami, které ho úkolují."

Vám jsou struktury okolo Zemana jasnější, než ty okolo Drahoše? Mě osobně ne a to co jasné je, dle mého názoru vůbec není dobré.

A ještě jedna věc - u Drahoše se dá vysledovat alespoň nějaký program, vize, nebo alespoň pokus o něco takového. Jaká je vize Miloše Zemana, pro dalších 5 let? Já osobně jsem ji na oficiálních stránkách jeho kandidatury nenašel a jakožto kandidát bez vize pro mne prakticky neexistuje - beru jej v potaz jen proto, že mnohé nasvědčuje tomu, že tento "nekandidující" člověk projde minimálně do druhého kola voleb.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

deFlegmatique: Pana děkana si vážím jako nejbližší autority, nicméně je to právě ta chvíle, kdy si vzpomenu, že trvalé bydliště mám v jiném děkanátě, takže raději poslechnu svého děkana a svého arcibiskupa, o kterých vlastně nevím, jak budou volit, takže si budu volit podle sebe. Stejně tak si vážím i o. biskupa Václava Malého, ale ne za ten projev, který mi v tom projevu dává důvod nevolitelnosti kandidáta, jehož propaguje. Neříká totiž o něm zhola nic jiného, než, že je to slušný člověk a podívám-li se, jako že jsem se poctivě díval na jeho stránky a vidím-li další videa, dělá to ve mě zdání, že se obrací pouze na křesťany, aby o něm něco řekli a dali hlas jemu. To je pro mě nepřípustné, protože nás není tolik, abychom ho protlačili do druhého kola. Prostě jeho styl kampaně se mi nelíbí

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Maruško, ale máš přece volit Fischera, aby byl alespoň hranický děkanát jednotný. Já budu volit doma, tak mě se doporučení pana biskupa Václava Malého ani pana děkana, o. Jiřího, netýká.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Možná to bude vypadat, jako, že jsem nějak moc zarytý, ale stále nemám dostatek důvodů volit jinak, než jsem napsal. Teď jsem si dělal jinou volební kalkulačku, kde mě poctivě vyšel Fischer na 70%, můj kandidát až na 3. místě s 59%. Otázky byly jiné a bylo to bez odhadu Zemana, nicméně jejich odpovědí se v té kalkulačce můžete dopátrat zcela konkrétně. Přesto však, a stále víc jsem utvrzen, stojím na svém.

https://volebnikalkulacka.cz/?ref=b1daht4cra2qsd2u97ggnoatt6&pic=%7B%22w%22%3A%5B%223%22%2C%228%22%2C%226%22%5D%2C%22s%22%3A%5B4%2C3%2C3%5D%7D

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Nevím, kdo dělal tento sestřih, ale jestli někdo nevidí problém, tak v tom spotu je zcela zřetelný: "Souhlasím, souhlasím, souhlasím..." To mi připomíná soudružské volby. Myslím, že tento kandidát má ještě 5 let čas. Byť by byl asi dobrý, způsob, jakým to propaguje je přinejmenším nevhodný.
https://www.youtube.com/watch?v=WdNNyECo5a4&feature=youtu.be

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Podpořte toho z nabízených kandidátů, který bude ctít význam křesťanských hodnot pro společnost a vážit si pravdy i lásky k druhému člověku; podpoří slušnost ve veřejném životě, stabilitu rodiny či ochranu lidského života ve všech jeho fázích. ... Toto napsali biskupové jako doporučení k volbám. Budu-li se tím striktně řídit, mám jen jedinou možnost volby a to tu, kterou preferuji. Volba jiného kandidáta by byla proti svědomí.

spitfire

To o tom svědomí má bulvární příchuť. Co uděláte, kdyby váš preferovaný kandidát vyhrál, stal se prezidentem, ale záhy se ukázalo, že to všechno o křesťanských hodnotách a kde si co si, jen předstíral, klamal? Pak se teprve uvidí, jaké máte svědomí. Lidi co se dopředu zaříkávají svědomím a odpovědností jsou většinou ti největší zbabělci.


Vojtěch Hýbl (VVRH)

spitfire: Já si zkoumám ty kandidáty, kteří jsou pro mě volitelní docela průběžně. I kdyby teď klamal, stále je to pro mě lepší, než ten, který sedí na hradě a byl i je stále nevolitelný. Já mám čisté svědomí, že jsem nevolil nevolitelného, protože můj kandidát má základní podmínku splněnu a že se mu rozpadne, je v tuto chvíli nepravděpodobné.

spitfire

Volte si koho chcete, to je vaše právo. Mě pouze zajímalo jakou váhu má vaše svědomí. To se mi zjistit nepodařilo. Hlavně jej pěstujte a zalévejte, třeba vám jednou vykvete.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

svědomí si udržuji v čistotě a pořádku a s tím také jdu k volbám. Kdo se stane prezidentem, ten bude buď z Boží milosti nebo z Božího dopuštění. Ten současný jasně ukázal, že je trestem za naši nevěru vůči Bohu.

JiKu

Ten současný jasně ukázal, že je trestem za naši nevěru vůči Bohu.

Mluvte laskavě sám za sebe:
"Ten současný jasně ukázal, že je trestem za mou nevěru vůči Bohu."

Pro mě to ten současný neukázal. Pro mě by docela fajn. Asi jsem nebyl tolik nevěrný Bohu.

Já taky nemluvím za vás. Nemluvte ani vy za mě.

spitfire

"svědomí si udržuji v čistotě a pořádku"

To by jste měl na příště zvážit svou kandidaturu.


"Ten současný jasně ukázal, že je trestem za naši nevěru vůči Bohu."

Nevěřím na nic jako trest.

JiKu

Jsou děje, které bych klidně chápal jako boží trest.

Zemětřesení (6+), tsunami, válka. Furt se něco takového na světě děje, i když nás cultores fidei ubezpečují, že to Boží tresty nejsou, protože Bůh je milosrdný a netrestá vůbec.

Ale v těchto souvislostech opravdových tragédií (ať už jsou Božím trestem, nebo náhodným dějem, do kterého nemá Bůh co kecat), mi přijde pojmenovat "vládu" prezidenta Miloše Božím trestem jako rouhání (nebo minimálně braní jména Božího nadarmo).

Máme se jak prasata v žitě. I VVRH se má jako prase v žitě. Jakýpak Boží trest?

spitfire

Nedávno jsem dostal "trest", když jsem se rozmáchl a praštil hokejkou a rozbil jí na dva kusy. Tým byl oslaben o jednoho hráče a soupeř obrátil vývoj zápasu na svou stranu.
Nevadilo mi to. Naopak, bylo jasné, že kdybych mohl těch pět minut místo vyloučení hrát, že by k tomu obratu nedošlo. Tím moje účast získala na důležitosti. A vůbec mi nevadilo, že mi to kolegové z týmu ještě chvilku připomínali. Naopak, ještě teď jsem si tu situaci připomněl ve vlastní poznámce pro jednoho nezasvěceného.
Teprve když si člověk uvědomí svou důležitost, je schopen poučit se z chyb.
Loser není ten kdo dělá chyby, ale ten, kdo si neuvědomuje svou důležitost a tudíž chyby považuje za prokletí a tudíž v nich nehledá poučení, ale osudovost.

spitfire

Navíc v lednu vrcholí bitva o Středozem, takže nějaké prezidentské volby mě můžou...
(dnes až do pěti rána)

JiKu

Loser není ten kdo dělá chyby, ale ten, kdo si neuvědomuje svou důležitost a tudíž chyby považuje za prokletí a tudíž v nich nehledá poučení, ale osudovost.

Ano! Ano! Ano!

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Osudovost nehledám, že jsme nevěrní Bohu jako vlast je pravdivé (samozřejmě jsou lidé v našem národě, kteří si svou věrnost Bohu udržují a to je dobře), Boží dopuštění není totéž, co Boží trest - prostě Bůh dopustil a samozřejmě skrze naši volbu (spíše bych považoval za chybu říkat, že Miloš Zeman je prezidentem z Boží milosti, tedy jak se dříve říkalo "jeho veličenstvo, z Boží milosti král")

Vojtěch Hýbl (VVRH)

No a co se týče našeho prezidenta, myslím, že sice se máme velice dobře, ale na tom náš prezident žádnou zásluhu nenese, ale spíše znesnadňuje nám přístup k ještě lepšímu. Nebojím se napsat, že propaguje násilí a vraždy, i terorismus. Je mnohem horší, než oba Herodové dohromady či římský císař, za kterého sv. Pavel přikázal, ať se konají modlitby. A jelikož se sluší ta tvrzení podložit, stačí mi na to hrození pěstí celému národu o vánočních svátcích (jasný projev násilí ještě o vánocích), podpora anexe Krymu, za který si má nechat Ukrajina zaplatit (jasný projev podpory terorismu) či výzva vzít na premiéra kalašnikov (jasný projev sklonu k vraždám). Nic z toho si prezident nesmí dovolit ani omylem ani z legrace. A mnoho dalšího horšího by se dalo napsat. Žádné plusové body nevidím.

JiKu

Ále, zase kecáte, VVRH.
Řeč přece nebyla o to, zda se máme dobře zásluhou prezidenta nebo zásluhou někoho jiného.
Řeč byla o tom, zda se máme jako prasata v žite, nebo jetli nás Bůh trestá za to, že jsme si minule zvolili Zemana.

Já tvrdím, že nás Bůh netrestá. Vy, že trestá, a dokonce víte za co. Takže si myslí, že v rámci volební kampaně jen tak kecáte.

JiKu

I řečmi o Božím trestu je možné brát Jméno Boží nadarmo.
Zkuste o tom přemýšlet.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

O Božím trestu já neříkám nic, jen o dopuštění. To, že dopustí, to není trest, jen následek toho, co bylo před tím. Je to asi jako míč kopnutý směrem do brány, který brankář nechá do brány spadnout. Kdyby ten míč chytil, nebyl by gól, ale že ho nechytil, způsobil, že družstvo prohrává o 1 gól. Nebo jinak, když trestám, tak činím, když dopouštím, tak nic nedělám, protože se to udělá samo.

JiKu

O Božím trestu já neříkám nic, jen o dopuštění.

???

Ten současný jasně ukázal, že je trestem za naši nevěru vůči Bohu.

spitfire

"Nebo jinak, když trestám, tak činím, když dopouštím, tak nic nedělám, protože se to udělá samo."

Když se to podle vás udělá samo, tak nepotřebujete nikoho, nikoho kdo to dopouští.


"to není trest, jen následek toho, co bylo před tím"

To je právě přesně to, co považujete za trest.


"Je to asi jako míč kopnutý směrem do brány, který brankář nechá do brány spadnout. Kdyby ten míč chytil, nebyl by gól, ale že ho nechytil, způsobil, že družstvo prohrává o 1 gól."

To jste si vybral blbou pozici na hřišti, jelikož pokud brankář míč záměrně nechytí, tak je to úmysl a je za to odpovědný, (způsob jakým "trestá" tým za který chytá).

Vojtěch Hýbl (VVRH)

v množství mého "kecání" se začínám trochu nevyznávat. Připouštím tedy nepatřičnost mých slov, s tím, že je často užívám velmi nepřesně, ale smysl je asi takový, že máme prezidenta horšího, než kteréhokoli špatného biblického vládce, taky proto, že záměrně zapírá svou víru, tedy ještě navíc zrádce. Je-li přece pokřtěný katolík, měl by se jako prezident chovat příkladně katolicky a ne se náboženství ještě vysmívat.

JiKu

Myslím, že tohle by mohlo být pro vás inspirativní. Využijte toho při své dobrovolnické účasti v předvolební kampani:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/uvaha-uz-je-to-tady-0ns-/p_spolecnost.aspx?c=A180106_205600_p_spolecnost_wag

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Hezké. Nicméně já žádnou dobrovolnickou účast v jakékoli kampani ať pro Milošovské či proti Milošovské či jakékoli jiné nevedu. Pouze píšu své názory na současné kandidáty a podle svých požadavků budu jednoho, již jmenovaného, volit. V příp. druhém kole budu volit buď toho, v koho jsem vložil důvěru a pak budu vděčný, že přijal vůli lidu a svobodně se rozhodl 5 let sloužit národu nebo toho, kdo při přimhouření oka ještě volitelný je a budu stejně tak vděčný jako v prvním případě nebo ještě toho, který bude pro národ menším zlem a vyhraje-li, budu si za ním stát, ovšem vyhraje-li větší zlo, pak nemohu podle svého svědomí šetřit kritikou a modlit se, abychom za 5 let si zvolili lépe, tedy nejlépe aktivního římského katolíka se zdravou rodinou a výbornými zkušenostmi.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jenom tak pro zajímavost zveřejním svá pořadí volby:

1. Jednoznačně volitelný je pouze Jiří Drahoš
2. Volitelný s připomínkami je pouze Pavel Fischer
3. Volitelní s přimhouřením obou očí jsou tito:

Michal Horáček, Marek Hilšer a Mirek Topolánek

4. Volitelní jako menší zlo pro národ:

Jiří Hynek a Vratislav Kulhánek

5. Nemožně volitelný je pouze Petr Hanig i přes dobré rodinné zázemí a zřejmě dobře žité křesťanství, které si cením, nicméně politické názory i strana jej znemožňují.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

6. Zcela nevolitelný je Miloš Zeman, o kterém je zde psáno víc, než dost. Jediná šance, abych ho musel nějak akceptovat je jeho zvolení v prvním kole jinými voliči, než jsem já. Jeho jakékoli vítězství by bylo pro národ katastrofa a myslím si, že zanedlouho bychom museli k prezidentským volbám znovu pro jeho neutěšený zdravotní stav. Myslím, že má oprávněný nárok si na stáří odpočinout a klidně se dožít 90 jako řadový občan této země.

JiKu

Jediná šance, abych ho musel nějak akceptovat je jeho zvolení v prvním kole jinými voliči, než jsem já.

A co budete, prosím, dělat, když se Zeman stane prezidentem v druhém kole? Jak bude vypadat ta neakceptace? Půjdete na něj hodit bombu? Vyhlásíte kampaň občanské neposlušnosti? Budete se snažit připravit jeho voliče o volební právo s tím, že je komora psychiatrů vyhlásí kolektivně za nesvéprávné?

Já prohlašuji, že i kdyby (nedej Bůh) zvítězil Drahoš, tak jej budu na 5 let jako svého prezidenta akceptovat. Protože si to přála nadpoloviční většina voličů. Demontovat demokratický systém kvůli tomu nebudu.

JiKu

Jestli téhle společnosti hrozí opravdu nějaké nebezpečí, tak to je to, že ti, kteří prohrají, nebudou respektovat výsledek svobodných voleb. Jako se stalo třeba v USA.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ono to bude v podstatě, jako teď. Ve skutečnosti nám oběma je jasné, že 50% voličů není 50% národa, protože ne každý jde volit a ti, co nejdou, tak je to buď nezajímá nebo rezignovali nebo cokoli jiného, ale asi si nepřejí vládce, jehož bůh je břicho a chlubí se tím, zač by se měl stydět. Když už se prosadil tento způsob volby prezidenta, je potřeba, aby i prezident respektoval všechny voliče, i ty, kteří by ho nevolili a já, když jdu k volbám, tak mám svobodu v tom, že mohu "brblat", protože jsem dal jasný vzkaz, koho chci, aby národ reprezentoval a že ten, koho jsem nevolil, nebyl mnou zvolen proto, že jsem nabil jistoty, že tento člověk to být nikdy neměl. Mohu říci tomu, kdo volil jinak: "já jsem ti to říkal, že to bude špatný prezident."

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Dopadne-li to tak, že do druhého kola se dostanou první dva "favorité", pak nebudu mít žádný důvod k brblání a svobodně budu respektovat i to, když vyhraje ten druhý. Od třetího místa, pokud vyhraje někdo z nich, nebude mi to úplně jedno, ale budu schopen respektovat dobrou vůli těch, kteří volili.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Nicméně trvám na tom, že Miloš Zeman se svým zdravím nevydrží 5 let a pak okrade státní ekonomiku o další miliardy korun za předčasné volby prezidenta, ale to už mu bude jedno. Já se jen moc přimlouvám za to, aby si odpočinul a poklidně se dožil vysokého věku.

spitfire

Vy jste hotovej lidovej komisař.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak tedy dnes k volbám. Jak budu volit už víte. Včerejší debata kandidátů nikterak neposunula mou volbu, jen možná přehodnotila některé kandidáty spíše směrem dolů, ale některé i mírně výše. Myslím si, že politické strany, které doporučují Miloše Zemana jako kandidáta, by se měly nad svým fungováním zamyslet.

Nemá-li dostatek politické soudnosti strana, ukazuje to neblahým směrem.

A jak jsem zjistil, zvolili jsme si koalici ANO, SPD, KSČM a ČSSD, jen to nechtějí přiznat.

Velice mě potěšilo KDU-ČSL, STAN a částečně TOP O9, kteří nabízejí rozumného kandidáta, Piráti nechtějí voličům do toho kecat, což také není správné, když voliči chtějí poradit, a ODS jsem nějak nezaznamenal.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak máme po plese a jsem rád i tomu, jak dopadly volby.

Boj ale pokračuje dál a bylo by dobré dát jednoznačný signál, že současný prezident si potřebuje v klidu odpočinout od svého úřadu byť ho blízká historie bude jistě hodnotit jako nejhorší hlavy naši země všech dob, které před ním nebylo a po něm, doufám, nic horšího nepovstane.

Každý jiný se nějakým způsobem (byť ne někdy šťastným) snažil o dobro země, ač to nebylo jednoduché, kdežto Zeman šel do své kampaně s tím, že svrhne stávající vládu, aby mohl vládnout on sám ke svému dobru a po národu tvrdě vyžaduje, abychom mu vzdávali pocty za všechno to, co rozvrátil.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Mimochodem, za 5 let pokud bude kandidovat, mohu a klidně rád dám hlas Pavlovi Fischerovi. Za tu dobu jistě uzraje k dokonalosti a já budu třeba více slyšet na to, že ví, jak na to.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Škoda, že nemáme v zákoně, že pro kandidaturu do 2. období prezidentského mandátu je pro úspěch nutné vítězství hned v prvním kole voleb nad 50%, protože je za ním 5 let práce a má-li jen necelých 40% a šlo-li k volbám pouhých něco přes 60% voličů, značí to, že podpora stávajícího prezidenta v očích národa není ani 30%, tedy, většina národa soudí, že stávající prezident neodvedl dobrou práci a je třeba jeho výměny.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak před druhým kolem prezidentských voleb jsem si opět vyzkoušel původní volební kalkulačku, kde už zbyli jen oba kandidáti na prezidenta. Otázky byly stejné, můj kandidát Jiří Drahoš si mnohem více polepšil, zodpověděl správně 29 z 39 navržených otázek jako posledně a byla větší shoda na důležitosti otázek (protože jsem zřejmě dával větší důraz na některé otázky a někdy jsem také odpovídal "nevím" a označil otázku za důležitou). Dával jsem mnohem větší pozor na pokládané otázky. Naproti tomu prezident Zeman si značně pohoršil skóre, neboť správně odpověděl pouhých 9 otázek a to pak, že je prezident dolních 10 milionů. Ve skutečnosti je prezident jen sám pro sebe a 10 milionům lidí chce poroučet. To prostě musí skončit.

JiKu

a to pak, že je prezident dolních 10 milionů. Ve skutečnosti je ...

Non sequitur!

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Při tom, když jsem si srovnával odpovědi a otázky jsem zjistil, že v případě shody s prezidentem, se prezident často buď shoduje s kandidátem (tj. neříká nic nového) nebo mi nedělá problém se shodnout s kandidátem a neshodnout s prezidentem (tj. v případě prezidenta nevím, co v tom úřadě dělá, když nedokáže správně zodpovědět ani jedinou otázku z volební kalkulačky) a v případě svého nevědomí se mě vždy více líbil názor kandidáta.

spitfire

18+
Volební kalkulačka by jistě našla lepší uplatnění. Například ve výběru té či oné kurvy (praktikujete anální sex?). Ve volbě prezidenta mi nepřijde vhodná. Na druhou stranu, když se podívám na oba kandidáty ve finále... .

Vyplatilo se počkat, počkat na objektivní zhodnocení obou finalistů od nejlepšího reakčního kanálu na youtube.

Chápu, že lidi, kteří si neumí spočítat 2+2 potřebují kalkulačku.

spitfire

Za necelý týden jsou ty otravné volby.
Za necelých 14 dní je ...?

JiKu

@spitfire: Co je to těch 18+ ??

MiroslavKratochvíl

Něco jako hvězdička.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak mi už je přes 18 a počítat umím celkem slušně. Zeman si včera při prezidentské debatě počínal jako dítě mateřské školy, které křičí a jeho dav s ním. Neřekl nic nového, nevybočil z probíraných kauz a ani se nesnažil bavit. Jeho protivník byl kultivovaný, na otázky odpověděl podstatně a správně a výtky vůči panu prezidentovi byly kultivované, neboť bylo vidět, že ví, s kým se baví. Také Drahošovo publikum bylo kultivované a na rozdíl od Zemanova publika poslouchalo - Zemanovci jen řvali a dělali krarvál, aby pomohli svému favoritovi, který jen skákal do řeči, aby protivník nemohl doříci argumenty. Z publika bylo slyšet jenom "Drahoš domů!", což negativně svědčí o kultivovanosti Zemanových voličů. Jestli jsme barbaři, zasloužíme si Zemana.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Každopádně TV Prima zorganizovala slušnou debatu a moderátor kromě nastolování témat také tišil výslovně a pouze Zemanovo neukázněné publikum.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ano, Zeman se snažil o co nejlepší výkon, ale potřeboval řvouny, aby z toho ten výkon udělali. Drahoš byl přirozený a bylo vidět, že soupeří vysokoškolský profesor, jakým pan Drahoš je s dítkem z mateřské školky v podobě našeho prezidenta.

spitfire

"Aston" to celkem trefil, ale nebylo to K.O. vítezství. Bylo to jenom na body. Paradoxně to byli příznivci Zemana, kteří mu svým chováním neumožnili "take down", tím jak do toho jejich duelu vstupoval moderátor uklidňujíc je.
Drahoše bych nevinil z porážky, ale z toho, že se choval jako to, za co jej jeho kritici pokládají (loutka). Až příliš se deklarativně chová jako ten kdo musí být zvolen, protože on je tím kdo z těch osmy strašných nakonec zbyl. Drahoš tak ani výrazně neprohrál v duelu se Zemanem, ale v duelu se sebou samým.
Šetří si Drahoš nějakou informaci až na čtvrtek? Z 90. let má Zeman těch kostlivců ve skříni dost a je pro mě překvapením, že se tahle těžká munice nepoužívá na Zemana.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Chceme-li zvítězit slušností, používá se k tomu aktuálních věcí a ne koster ze skříně.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Náš prezident se ukázal jako zbabělec. Když ho nezvolíme, nebude požadovat vládní většinu a jmenuje nedůvěryhodnou vládu. Prostě po nás potopa. Když tedy se snižuje k tomu, že vyhrožuje národu, nemůže čekat, že ho někdo zvolí. Volba Miloše Zemana je volba jasné propasti, do které se dostalo Německo, než vyhlásilo 2. světovou.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak už se pomalu skončila jakákoli volební kampaň. Vychází mi z toho následující: I když jsme se modlili, nevymodlili jsme si změnu. Naše zajetí uprostřed neslušného prezidenta trvá a dá-li Pán, potrvá ještě 5 let. Pak už podle ústavy usedne někdo jiný. Je třeba se modlit dál a jednat podle 4. přikázání - cti otce svého i matku svou, abys živ byl a dobře ti bylo na zemi. A z Kazatele, tuším, slábne-li mu rozum, ber na něj ohled, když ty jsi v plné síle.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Mě hodně potěšila nálada v poraženeckém týmu a že vůbec nevypadal jako poražený. Naopak jsem zdrcen tím, že sotva Miloš Zeman vystoupil se svým vítězstvím, při první možné chvíli začal být velmi vulgární a sprostý. Chce se prý polepšit, tak se za něj modleme, ať má k tomu sílu.

spitfire

Zeman má bohužel víc rozumu než většina podporovatelů Drahoše vašeho ražení. To je asi největší tragédií těchto voleb. Zhoubný byl celý ten žargon kampaně, který se nesel v duchu změny. Slabost není slušnost a vy stejně jako Drahoš si to pletete.

Uznat porážku by mělo vést poraženého k analýze, kde udělal chyby, a že jich Drahoš nasekal...
Jsem rád, že jsem nedal hlas někomu kdo prohrál a necítí se tak (podle vás tak nevypadal). Ono by to totiž pravděpodobně u Drahoše dopadlo stejně i kdyby vyhrál.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Spíše český národ potřebuje se klanět modle, kterou ze sebe Miloš Zeman dělá. Rozhodli jsme se pro muže, který pro nás nechce nic udělat a chce potupit národ neustálými urážkami. Ano, Zeman se hodně podobá špatným biblickým vládcům. Ale berme to tak, že jsme povinni se za něj modlit a vyprošovat mu požehnání, aby nám aspoň tolik neškodil.

spitfire

34 procent lidí nevolilo a z těch 66 procent odevzdaných hlasů necelá polovina volila Drahoše, tak o jakém národě to píšete?
Co vy sám můžete nabídnout tomu vašemu českému národu?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

33,4 pro přesnost, tedy velmi mírně mírně nad 1/3, ty to z nějaké rezignace nezajímalo. Tato rezignace je dána tím, co tady současný prezident prováděl, že znechutil lidi a pak je prosil, aby šly k volbám a volili nejpohodlnější cestu, kterou jim nabízí on jako propuštěný vrah. Ano, pravá židovská volba, jak napadlo někoho v diskusi, kterou jsem si dovolil jinde taky okomentovat. Tento vrah jménem Barabáš se podle tradice obrátil, tak uvidíme, co ten náš "vrah" a taky vlastně my sami. Je jasný signál, že potřebujeme a chceme změnu, ale Zeman nám ji nepřinese podobně jako propuštěný biblický vrah nepřinesl spásu.

Já jsem nekandidoval na prezidenta. Ale dobře, jako pastorační asistent se musím snažit vkládat do mladých duší hodnoty, které stojí za to a věřit, že má smysl předávat dobro.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak jsem hrdý na svou rodnou obec Václavov (15. volební okrsek k Zábřehu) - při 73% volební účasti získal prezident Zeman 63, z nichž 2 dostal z mého rodného domu a kandidát Drahoš 53 hlasů, z nichž 1 byl můj. To je jen konstatování faktu, který se mě dnes podařilo zjistit. V Drahotušských farnostech také zvítězil ve všech obcích náš pan prezident, nicméně v některých hranických okrscích a zvláště v některých farnostech jako Jindřichov volili velmi moudře toho, kdo by byl rozhodně lepší. Taktéž krajské město Olomouc bylo velmi výrazně modré. Každopádně jsme se snažili o to, aby se měl národ na dalších 5 let lépe, než teď a nemusel se sklánět a to se nepodařilo.

Zobrazit 100 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio