Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Jak bych volil prezidenta podle kalkulačky

13. 12. 2017 20:48

Tak jsem si udělal volební kalkulačku podle aktualne.cz - chcete-li si zkusit

Dopadl jsem takto:

Shodné odpovědiShoda vah u stejných odpovědí (v %)  
Jiří Drahoš2968.97
Mirek Topolánek2737.04
Pavel Fischer2470.83
Michal Horáček2470.83
Marek Hilšer2365.22
Jiří Hynek2347.83
Vratislav Kulhánek2075
Petr Hannig1963.16
Miloš Zeman *1163.64

... a za svými rozhodnutími si stojím, i když jsem v 11 případech z 39 se shodnul se současným prezidentem, dokonce v jednom případě přímo s ním, ale na onu otázku jsem zrovna odpověděl "nevím", takže ani náš prezident nevěděl, takže ve své volbě mám jistotu nejen z volební kalkulačky.

Chcete-li znát mé konkrétní postoje, klidně se podívejte - nemám, co skrývat:Moje volba prezidenta 2018.pdf V originále po rozkliknutí kandidáta bylo vždy jeho vyjádření k otázce.

Ten, který zvítězil v těch mých otázkách se shoduje s tím, který je mi nejsympatičtější. Ještě také splňuje první předpoklad u každých voleb, kterému dávám největší váhu a to reálnou šanci, že se dostane tam, kam ho volím - nehodlám marnit svůj hlas.

Mnohé mé požadavky na volbu prezidenta najdete už  v článku jak-jsem-volil-prezidentku

Podle mých vlastních pravidel musí být muž, což všichni splňují, a mít sám v pořádku rodinu, což se dá říci jen o prvních třech v abecedě, z nichž pan Hanig, dnes v televizi představený je vdovec, ostatní jsou pro mě mimo hru a současný prezident by měl jednoznačně skončit. Je také velmi žádoucí, aby prezident byl vyrovnán s náboženskou otázkou a nedělal zmatky ve společnosti, jakožto ani nešířil poplašné zprávy, že nás ohrožuje Islámský terorismus apod.

Ale podle výzvy našich biskupů, a tu beru ze všeho nejvážněji, je potřeba se za našeho prezidenta modlit. 

Zobrazeno 2186×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

33,4 pro přesnost, tedy velmi mírně mírně nad 1/3, ty to z nějaké rezignace nezajímalo. Tato rezignace je dána tím, co tady současný prezident prováděl, že znechutil lidi a pak je prosil, aby šly k volbám a volili nejpohodlnější cestu, kterou jim nabízí on jako propuštěný vrah. Ano, pravá židovská volba, jak napadlo někoho v diskusi, kterou jsem si dovolil jinde taky okomentovat. Tento vrah jménem Barabáš se podle tradice obrátil, tak uvidíme, co ten náš "vrah" a taky vlastně my sami. Je jasný signál, že potřebujeme a chceme změnu, ale Zeman nám ji nepřinese podobně jako propuštěný biblický vrah nepřinesl spásu.

Já jsem nekandidoval na prezidenta. Ale dobře, jako pastorační asistent se musím snažit vkládat do mladých duší hodnoty, které stojí za to a věřit, že má smysl předávat dobro.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak jsem hrdý na svou rodnou obec Václavov (15. volební okrsek k Zábřehu) - při 73% volební účasti získal prezident Zeman 63, z nichž 2 dostal z mého rodného domu a kandidát Drahoš 53 hlasů, z nichž 1 byl můj. To je jen konstatování faktu, který se mě dnes podařilo zjistit. V Drahotušských farnostech také zvítězil ve všech obcích náš pan prezident, nicméně v některých hranických okrscích a zvláště v některých farnostech jako Jindřichov volili velmi moudře toho, kdo by byl rozhodně lepší. Taktéž krajské město Olomouc bylo velmi výrazně modré. Každopádně jsme se snažili o to, aby se měl národ na dalších 5 let lépe, než teď a nemusel se sklánět a to se nepodařilo.

Zobrazit 100 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio