Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Moje pravidla facebooku

5. 10. 2017 12:11
Rubrika: Jen tak

Moje pravidla facebooku (i jiných sociálních sítí)


1. nedávám žádné laiky nikde v textu ani na internetu (pokud někde uvidíte, síť lže). Pokud se mi něco líbí nebo nelíbí, a mám potřebu, vyjádřím komentář slovně. A co se týče emotikonů, taky je nepoužívám. Takže nějaké "Vojta se cítí smutně", to facebook už opravdu přehnal.


2. neuznávám žádné smajlíky, v textu ani na internetu, i kdyby se do textu hodily. Případný čtenář si musí domyslet.


3. nehraji žádné hry. Největší hra je Word. Je-li někde zpráva, že jsem hrál, je to selhání sítě


4. speciálně pro facebook - většinou zde nic nekomentuji, komunikuji pouze ve skupinách a na chatu ve zprávách nebo píši rozhořčené zprávy podobné této. To je na rozdíl od Signálů, kde písi i komentuji mnoho.


5. Přes žádné sociální sítě zpravidla neposílám žádná přání k narozeninám či svátku a neslavím žádná výročí. Pokud chci někomu popřát, dělám to co nejosobněji.


6. Ovšem, když mi někdo popřeje či mě osloví, rád odpovím.


7. Facebook jsem si zřídil k speciálním kontaktům, proto ne každému odpovím na žádost o přátelství, ale jen tomu, kdo vyhovuje mému pojetí facebooku. U Signálů je situace zcela jiná - klidně i o přátelství žádám sám a žádosti přijímám rád


8. Facebook nemám rád, protože nedosahuje služeb, které bych od něj očekával a často mi nabízí něco, co nechci nebo mi ukazuje věci, které mě nezajímají a vůbec mě nepřiměřeně a nepravdivě sleduje, proto zde o sobě nechávám málo informací a ani na četné výzvy facebooku nic k sobě nepřidám. Signály jsou mnohem spolehlivější a lepší.


9. Pokud se zde zdržuji déle, než je zdrávo, většinou toho lituji. Na Signálech se zdržuji někdy déle a má to svůj dobrý smysl.

 
10. Velmi mi vadí, že se o některých přátelích z facebooku dovídám věci, které zřejmě nejsou pravdivé nebo jim utrhají na cti. Toto se na Signálech nestává.


11. Nebudu se zmiňovat o nemravných věcech, protože bych musel facebook úplně zrušit. Vzhledem k tomu, jakou pro mě plní funkci to momentálně nechci. Na Signálech jsem nikdy žádnou nemravnou věc neviděl.

Zobrazeno 1379×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Výročí přátelství na facebooku. Nechápu, proč mě s tím tento systém otravuje, jakoby to bylo něco významného a při tom o vůbec nic nejde.
Mnohem důležitější je, když se člověk narodí, narodí se pro Boha a bližní se seznámí mezi sebou a jsou z nich přátelé. Připomínat výročí pouhého virtuálního přátelství je drzost oné virtuality, která nám chce vnutit, že je důležitější, než realita a při tom je v reálném životě tato virtuální realita přinejmenším škodlivá. Prostě mě to otravuje a nutí přijímat jakási pravidla, která nemají nic společného s běžným životem a jejich slavení nemá žádný účel. Ano, máme slavit, ale ne blbosti. A mnozí se kvůli těmto blbostem i opíjejí. "Máme výročí přátelství na faceboku - tak na zdraví ...

Takové blbosti Signály nepřipomínají. Tady je líp.

kacarovi3

Vojto,zase to neodsuzuj.Někdy se divím,že toho člověka mám stále v přátelích.Mám tam ale velmi milé lidičky,ke kterým mám hodně přátelský vztah a potěší to člověka,když mu připomenou vzácné přátelství.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio