Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Moje pravidla facebooku

5. 10. 2017 12:11
Rubrika: Jen tak

Moje pravidla facebooku (i jiných sociálních sítí)


1. nedávám žádné laiky nikde v textu ani na internetu (pokud někde uvidíte, síť lže). Pokud se mi něco líbí nebo nelíbí, a mám potřebu, vyjádřím komentář slovně. A co se týče emotikonů, taky je nepoužívám. Takže nějaké "Vojta se cítí smutně", to facebook už opravdu přehnal.


2. neuznávám žádné smajlíky, v textu ani na internetu, i kdyby se do textu hodily. Případný čtenář si musí domyslet.


3. nehraji žádné hry. Největší hra je Word. Je-li někde zpráva, že jsem hrál, je to selhání sítě


4. speciálně pro facebook - většinou zde nic nekomentuji, komunikuji pouze ve skupinách a na chatu ve zprávách nebo píši rozhořčené zprávy podobné této. To je na rozdíl od Signálů, kde písi i komentuji mnoho.


5. Přes žádné sociální sítě zpravidla neposílám žádná přání k narozeninám či svátku a neslavím žádná výročí. Pokud chci někomu popřát, dělám to co nejosobněji.


6. Ovšem, když mi někdo popřeje či mě osloví, rád odpovím.


7. Facebook jsem si zřídil k speciálním kontaktům, proto ne každému odpovím na žádost o přátelství, ale jen tomu, kdo vyhovuje mému pojetí facebooku. U Signálů je situace zcela jiná - klidně i o přátelství žádám sám a žádosti přijímám rád


8. Facebook nemám rád, protože nedosahuje služeb, které bych od něj očekával a často mi nabízí něco, co nechci nebo mi ukazuje věci, které mě nezajímají a vůbec mě nepřiměřeně a nepravdivě sleduje, proto zde o sobě nechávám málo informací a ani na četné výzvy facebooku nic k sobě nepřidám. Signály jsou mnohem spolehlivější a lepší.


9. Pokud se zde zdržuji déle, než je zdrávo, většinou toho lituji. Na Signálech se zdržuji někdy déle a má to svůj dobrý smysl.

 
10. Velmi mi vadí, že se o některých přátelích z facebooku dovídám věci, které zřejmě nejsou pravdivé nebo jim utrhají na cti. Toto se na Signálech nestává.


11. Nebudu se zmiňovat o nemravných věcech, protože bych musel facebook úplně zrušit. Vzhledem k tomu, jakou pro mě plní funkci to momentálně nechci. Na Signálech jsem nikdy žádnou nemravnou věc neviděl.

Zobrazeno 1376×

Komentáře

kacarovi3

Koukám,máme stejné hodnoty ve vztahu k Facebooku.Jenže je to prostor k evangelizaci i ke kontaktu s rodinou i přáteli,které nechtějí být na signálech.Ano,někteří mě tam pronásledují,utrhávají na cti,znevažují mou práci i evangelizaci,vysmívají se mé víře.Jenže tak to Bůh chce,tak nás učí být pevný ve víře,najít odpovědi těm,co si myslí,že na to odpověd nenaleznem.Já je hledám,nalézám a snažím se o porozumění.Stačí toto zadat a tam je můj profil:https://www.facebook.com/pavel.kacar

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Pavle, nemáme. Třeba pokud mě na facebooku žádá o přátelství někdo, kdo by mohl být na Signálech, nevyhovuje mým podmínkám a nepřijímám žádost o přátelství pokud se nezaregistruje na Signálech. Facebook jsem si původně založil kvůli spolužákům a tento účel mi dost dobře plní. Bohužel, je víc věcí, které facebook nenabízí, třeba možnost dělat si blog a mít ho tak veřejný, jako mám tento. Velice nepřehledně se na facebooku vytvářejí akce a tak bych mohl nepoužitelnost facebooku dokládat dál.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

vidíš, Pavle, dokonce i na ten odkaz musíš mít facebook, jinak si ho neotevřeš. Toto ti Signály neudělají.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Pavle, když si znova pročítám tvou reakci, za kterou jsem velice vděčný, protože taky vidím, že nejsem sám, vyvstala mi na povrch jedna věc, kterou píšeš: "Ano,někteří mě tam pronásledují,utrhávají na cti,znevažují mou práci i evangelizaci,vysmívají se mé víře.Jenže tak to Bůh chce..." > v tom bych Ti rád oponoval: Tak to Bůh nechce! A tak to nechtěj ani ty! Pokud tě někdo znevažuje, je to špatné a nešlechetné jednání a měl by ses i jako křesťan postavit proti tomu naprosto rázně. V této společnosti máš právo říkat své názory a nikdo tě nemůže za ně znevažovat, může jen slušně polemizovat o jejich správnosti.

kacarovi3

Abych napsal pravdu,často své komentáře nebo příspěvky tu ze signálů dávám na facebook.Napřed reagují ti,co jim vadí,když vidí nějaký psaní o Bohu a vyčítají mi,že jim vnucuji svou víru.Potom zareagují nepřátelé víry a probudí svými urážkami Boha další lidi,kteří Boha milují a umí se nevěřícím postavit.Po chvíli věřící pochopí,že je to zbytečnost,když odpovídají takovým lidem.Pro mě ale není zbytečnost,když je tímto způsobem poznám.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

jo, dobrý svědectví.

Lenochod

@kacarovi3 "vysmívají se mé víře" no vzhledem k tomu, že Vaše víra a chování není úplně v pohodě, tak se ani nedivím. Ale jestli Vám kritika chybí na signálech, tak stačí říct.

Jinak obecně facebook má své chyby, ale zas se dá zkorigovat a je účelnější než signály. A jeho funkčnost? Na něco je lepší FB, na něco Signály.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Výročí přátelství na facebooku. Nechápu, proč mě s tím tento systém otravuje, jakoby to bylo něco významného a při tom o vůbec nic nejde.
Mnohem důležitější je, když se člověk narodí, narodí se pro Boha a bližní se seznámí mezi sebou a jsou z nich přátelé. Připomínat výročí pouhého virtuálního přátelství je drzost oné virtuality, která nám chce vnutit, že je důležitější, než realita a při tom je v reálném životě tato virtuální realita přinejmenším škodlivá. Prostě mě to otravuje a nutí přijímat jakási pravidla, která nemají nic společného s běžným životem a jejich slavení nemá žádný účel. Ano, máme slavit, ale ne blbosti. A mnozí se kvůli těmto blbostem i opíjejí. "Máme výročí přátelství na faceboku - tak na zdraví ...

Takové blbosti Signály nepřipomínají. Tady je líp.

kacarovi3

Vojto,zase to neodsuzuj.Někdy se divím,že toho člověka mám stále v přátelích.Mám tam ale velmi milé lidičky,ke kterým mám hodně přátelský vztah a potěší to člověka,když mu připomenou vzácné přátelství.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio