Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Po turnusu C Antiochie v Potštátě 2017

Po turnusu C Antiochie v Potštátě

Od sv. Jakuba po sv. Jana M. Vianneye jsme spolu s Milanem, Lukášem a Jindřichem více do hloubky poznali tuto obec. Proputovali jsme jí křížem krážem i přes různé akce, které jsme nabízeli také jako svědectví křesťanského života. Na první pohled jsme byli slabší turnus, který postrádal více a hlavně mladých misionářů, ale všechno toto nám nahradili ochotní farníci a další spolupracovníci, kteří se nechali našim programem zlákat a napojit na Krista. Tak jsme se společně modlili denně v kostele, na faře, před akcí i po akci. Osobně pro mě byla velkým zážitkem naše seznamovací pouť ve dvou, kde jsme o Antiochii svědčili ve Spálově a vzbudili zájem pana faráře. A protože o. Radomír pozval pana biskupa, ne málo starostí a radostí nám dalo zařizování této návštěvy, se kterou nám pomáhali od samého začátku úplně všichni oslovení a pan starosta nezaváhal ani na jedinou vteřinu. Při všech akcích jako zálesácký den, rodinné hry bez hranic, malování triček, hra „pašeráci“, pokladová hra i divadlo a táborák bylo cítit, že na to nejsme sami a byla vždy dobrá nálada. Nejvíc se asi líbilo malování triček a při bohoslužbách chtěly být andílky úplně všechny děti i já, Vojta

Několik podstatných fotek pro náš turnus:

 A tady jsou všechny fotky

 

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1687×

Komentáře

kacarovi3

Budou fotky?Akce se mi moc líbí.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

malá úprava textu: Spolu s Milanem, Lukášem a Jindřichem jsme více do hloubky poznali farnost. Proputovali jsme jí křížem krážem přes různé akce, které jsme nabízeli také jako naše svědectví. Na 1. pohled jsme byli slabší, postrádali více hlavně mladých misionářů, ale to nám nahradili všichni, s kterými jsme se setkávali a kteří se nechali zlákat a napojit na Krista. Pro mě byla velkým zážitkem pouť, kde jsme o Antiochii svědčili ve Spálově a vzbudili zájem pana faráře. A protože o. Radomír pozval pana biskupa, mnoho radostí nám dalo zařizování této návštěvy, se kterou nám pomáhali úplně všichni oslovení. Při akcích jako zálesácký den, rodinné hry bez hranic, malování triček, hře „pašeráci“, pokladovce i divadle a táboráku bylo cítit, že na to nejsme sami a byla vždy dobrá nálada. Nejvíc s

kacarovi3

Ve čtyřech lidech jsou akce velmi omezené ale jde tu více o schopnost každého z vás.Ježíš posílal učedníky po dvou a co vše dokázali.Zase větší společenství mladých přitahuje další lidi z vesnice.Můžou ukázat druhým krásu života v živém společenství,oživit všední dny v kostele i na faře.I ve vesnici tu sílu věřících je hned vidět a když se rozběhnou na všechny strany s osobním pozváním na akce,tak to nemá chybu.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ano, Pavle, díky. Jen, prosím, v případě Potštátu nepiš vesnice, protože je to město sic malé.

kacarovi3

Omlouvám se za svou neinformovanost,nikdy jsem tam nebyl.Ach,je tolik míst v naší vlasti,které jsem neviděl...

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio