Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Malá prosba

Milování, mám takovou prosbu.

Zítra dělám zkoušku a nejsem sám. Tu konkrétní zkoušku děláme 4 (podle stagu), ale je jistě i mnoho dalších studentů a to nejen vysokoškolských, ale i středoškolských, příp. základoškolských a myslím, že i ti potřebují modlitbu. "Veni Sancte Spiritus".

Také tak můžeme prosit za všechny zkoušející učitele, aby své poslání vykonávali s velkou odpovědností a láskou ke svým studentům.

A tak, pokorně prosím, vzpomeňte na nás. Také já budu tento týden prosit za všechny, kteří ještě na poslední chvíli potřebují udělat nějaké zkoušky. Díky moc Vám všem.

Chci do toho jít s pomocí Boží.

Zobrazeno 2736×

Komentáře

MarcelSubrt

Vojto dnes na msi na Potstate rekl Otec Radek ze se mame za tebe zitra vsichni modlit - takze s pomoci BOZI hura do toho !!!

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Díky všem za zapojení v modlitbě. Ale ještě pokračujem. Já jsem Bohu díky i Vám splnil zkoušku, kolegové, co byli se mnou, tak jedna kolegyně lépe, druhou čekal ještě rozhovor, čtvrtý se zřejmě nedostavil. Ale je ještě plno studentů, kteří to stíhají na poslední chvíli. Tak dále vzývejme Ducha Svatého a anděly strážné. Moc to pomáhá, což ostatně ještě napíši v dalším článku.

Ono to tlačítko "modlím se" se nějak začíná osvědčovat. Přiznám se, že než jsem dnes šel na tu zkoušku, dohnalo mě to k slzám radosti. Skutečně jsem si pobrečel. Ale opravdu moc díky!

Vojtěch Hýbl (VVRH)

No, jenom k tomu článku, myslím, nějak nedošlo. Tak si to píšu do seznamu dluhů, v srdci to mám stále i vděčnost za udělanou filosofickou zkoušku.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ona ta filosofická ještě nebyla poslední. Škoda, že ten článek jsem opravdu nenapsal, abych napsal, jak dramatické pro mě bylo, když jsem měl dělat zkoušku ještě z církevních dějin novověku, zapsanou už po druhé a kdyby mě tehdy Dr. Parma rychle nevyhověl, letěl bych z fakulty kvůli dějinám a to by mě moc mrzelo. Teď o pár let později zase se musím snažit při památkové péči a věřím paní docentce, že se budu snažit umět vše, co je potřeba k tomu, abych mohl dál pokračovat.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio