Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Ze všech svatých

Dneska mě opět oslovila modlitba ze čtením od sv. Bernarda. Nedozvěděl jsem se sice nic nového, než to, co jsem říkal včera dětem v náboženství v Drahotuších i Partutovicích před příchodem na hřbitov, kde jsme se společně modlili za zemřelé: Svatí naše modlitby nepotřebují. To my potřebujeme svaté.

Dětem jsem to také tak říkal: Ti, co jsou v nebi, už se radují s Bohem a nepotřebují naši modlitbu. Ti, co jsou v pekle, těm už pomoci nemůžeme, ale duše, které jsou v očistci, dostanou se do nebe a my jim můžeme pomoci, aby se tam dostaly co nejdříve a to právě modlitbou, kterou si Bůh použije ve svém milosrdenství tak, jak sám chce.

Tak to jemom krátce a jednoduše k dnešnímu a zítřejšímu svátku. Všem, kteří hledají cestu ke svatosti, ať je Pán nablízku a na přímluvu Všech svatých vede jejich cesty.

Zobrazeno 1876×

Komentáře

vobis

Spitfire: Přesně totéž mě taky napadlo.

JiKu

Nemohl. Nemám totiž dobrou představu o tom, co nazýváte Bohem deistů. Ale mohu i tom uvažovat, pokud mi dodáte nějaký text, ve kterém by byl Bůh deistů popsán tak, že s tím vy budete souhlasit a já tomu budu rozumět.

Zobrazit 28 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio