Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Vstanu a půjdu k svému otci

Dneska to bude krátké a výmluvné. Nový rok jsem začal svatou zpovědí - výborný to začátek. A když jsem vstal z postele, stal se mi takový malý zázrak: napadla mě právě tato věta "Vstanu a půjdu k svému otci". A tak jsem ke svátosti smíření šel s velikou radostí a očekáváním místo se skleslostí nad svými hříchy. No, a to je, překvapivě, všechno.

Zobrazeno 1365×

Komentáře

kacarovi3

Stále nedokáži dát Boha na to nejpřednější místo v životě.To se opravdu povede málo kterým.Vždy,co chci já a ty zbytky nechávám Bohu.Mám Ho v srdci po celý ten čas,tu lásku k Němu a přesto čas s Ním neupřednostnuji před ostatním.Je to boj na dlouhou dobu,to duchovní zrání...

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Učinit to, s tím měli problémy i všichni svatí kromě Panny Marie. Ale snažit se o to, to dělali všichni svatí v heroickém stupni. A jelikož jsme povoláni ke svatosti, musíme se snažit alespoň tolik, kolik je v našich silách a můžeme dosáhnout heroického stupně a pověsti svatosti.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio