Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Růžencový měsíc - růžencový den

Jak z mnohého víte, růženec mám velmi rád. Kdysi nedávno mě tehdy bohoslovec Vláďa svěřil starost o živý růženec Antiochie, viz toto společenství na Signálech. Ještě před tím jsem spoluzakládal živý růženec ve farnosti Partutovice. Formačně mě to více motivovalo alespoň první roky k denní modlitbě růžence a celkem s pomocí Boží se mi i dařilo. Ale, jak to tak bývá, někdy síly ochabávají, motivace klesá a tak je potřeba povstat.

Když jsem jako pravidelně každý měsíc obměňoval růžencovou tabulku na blogu společenství antiošáckého růžence na Signálech, napadla mě taková hloupost (ti, co se mnou byli na turnusu C v Horním Újezdě, vědí, co se skrývá pod slůvkem hloupost).

Ona mě nenapadla úplně hned, až mírně později jsem o ní uvažoval. Že, když už se modlíme desátek denně a nejsme ještě úplně plné společenství (chybí nám ještě dva), mohli bychom v růžencovém měsíci nezávazně se modlit toho růžence trochu více - a to konkrétně přidat postupně jeden desátek každý den od začátku až do konce (20 tajemství - 20 dní), pak 2x týdně celý růženec (4 růžence - 8 dní) a ještě dnes, den před památkou Panny Marie růžencové mě napadlo, udělat si jeden růžencový den, tedy pomodlit se během toho dne celou růži, všechny 4 růžence.

Když se to opravdu dodrží, bude to síla na 29 dní a zbydou 2 dny volna. Zatím se mi to daří, ale je teprve začátek října, tak uvidíme, jak mě toto předsevzetí vydrží. Zatím se také drží i díky tomu, že nemohu moc běhat, ale to neznamená, že se nudím. Jinak samozřejmě mimo to (někdy v rámci toho) se modlím 1 růženec denně, jak jsem slíbil od 26.10.1994 společenství Rodiny Neposkvrněné, od nějž mám "Zlatou knihu" a vím, že denně je ve Fatimě za mě slavena mše svatá.

A když jsem psal pořady bohoslužeb právě na tento růžencový měsíc a viděl volné úmysly mší svatých, napadla mě ještě další věc: už dlouho nebyla mše svatá za živý růženec a přišel mi vhodný termín, tedy už je po něm, právě dnešní den, 6. říjen (jelikož 7. října je památka Panny Marie růžencové, ale to v Drahotuších není mše sv. a jinde už bylo obsazeno), aby byla slavena mše svatá za živý růženec Antiochie a za celé toto dílo. Tuto mši svatou slavil P. Radomír Šidleja, který je v Drahotuších farářem a má dílo Antiochie na starosti.

A když to tu tak píšu, napadla mě další hloupost, že máme ještě jeden z mnoha dalších modlitebních prostředků a tím je denní modlitba církve, kterou bychom se zítra mohli pomodlit celou možná skoro i místo "desátku navíc", abychom si více připomněli, že Panna Maria je Matkou církve svaté a s udáním odkazu na denní modlitbu církve z památky Panny Marie růžencové, bych toto pojednání ukončil, aby to nebyl zase dlouhý román. z denní modlitby církve

Zobrazeno 1520×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak tady můžete kontrolovat, jak se mi to daří. Ke každému desátku, jak se ho budu modlit, napíšu krátký komentář. K některým už jsou, tak tam napíšu jenom den, kdy jsem se ho modlil. https://www.signaly.cz/fotky/61994

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio