Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Desátek denně za setkání Antiochie

Nevím proč, ale v tomto růžencovém měsíci tohoto roku mě napadají samé takové zbožné myšlenky na zbožné úkony modlitby svatého růžence. Dneska, když toto píšu, slavím svátek svého biřmovacího patrona, sv. Radima, mě tato možnost napadla, že by se mohla uskutečnit podobně jako desátek navíc, který se snažím modlit a zatím mi to jde, v tomto měsíci.

Ono setkání Antiochie začíná 20.11., takže kdybychom se začali modlit od 1. radostného až po poslední slavný vždy desátek denně, budeme mít do setkání Antiochie prorozjímanou celou růžencovou růži, celý život Krista a Panny Marie, jak o tom svědčíme také na různých misijních místech, kde jsme jako Antiošáci posláni, ale všude tam, kde jsme, máme žít evangelium.

Nejsem žádná církevní autorita, abych to vůbec doporučoval, ale přišlo mě to jako taková zbožná myšlenka, kterou by se dalo zabývat. Krom toho, v prvních osmi listopadových dnech se celá církev modlí za zemřelé a odpustky v té době jsou právě pro duše v očistci. Myslím, že by to mohlo být užitečné pro Antiochii i pro každého Antiošáka.

Zobrazeno 914×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio