Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Zkouška - velká příležitost a potřeba modlitby

Nevím proč, ale dnes, než jsem vstal, připadal mi den normální jako každý jiný, jenom mi nebylo moc dobře, ale jinak pohoda. V 9:00 jsem měl mít zkoušku z církevních dějin novověku ještě za předchozí školní rok - prostě záchranný termín v září. Nepřipouštěl jsem si, že je to pro mě důležité - prostě ať udělám nebo neudělám, stejně postupuji, o nic nejde, žádná nervozita, žádný strach. Jenom teda nevím, proč mi bylo nevolno, když jsem vůbec nebyl nervózní a chtěl jsem se chovat, jako by se nic nedělo, prostě normální sobotní den.

A co bylo ještě záhadnější, že mé tělo mělo velkou potřebu se modlit a opravdu jsem se chtěl modlit, tu není něco normálního, sám jsem nechápal tuto nenormálnost, ale rád jsem se podvolil, protože se modlím rád a šlo to tak nádherně a také jsem to vlastními slovy řekl Pánu před svatostánkem, když jsem brzy z rána otvíral kostel. Nebyl jsem nijak zvlášť připravený na zkoušku (to ovšem neznamená, že jsem se nepřipravoval, ale popravdě jsem se mohl připravovat víc) a tak jsem to předal do Pánových rukou. A bylo to dobré. Neudělal jsem zkoušku, ale nebyl jsem ani nijak naštvaný, prostě normální krásný den.

Možná jsem si zvykl na letecké dny. Ale každopádně postupuju dál.

Zobrazeno 902×

Komentáře

ZelenýBanán

pak dej vědět, jak jsi dopadl. očekávám A

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ne F, vždyť jsem to napsal do textu, ale neva - aspoň se to naučím pořádně

ZelenýBanán

jej.. já poslední věty z roztržitosti nedočetla..

vobis

Chyba není nikdy jen na straně studenta. Tím, že Tě ze zkoušky vyrazili, vlastně přiznali svoji inkompetenci Tě to správně naučit, resp. případně rozpoznat Tvé předpoklady ke studiu.
Nelichotivé vysvědčení si to vystavili, profesoři.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ne, to opravdu byla moje chyba - dva dny přípravy na celý novověk opravdu není dostatečné, když jsem flákal i přednášky. Já jsem šel na tu zkoušku jen proto, že jsem se napsal a bylo mi vcelku jedno, zda udělám či ne. Předpokládám, že teď budu mnohem pečlivější a nebudu se hlásit na poslední termíny, ale i na předtermín a řádně se na to připravím, abych obstál i před svým svědomím. Je pravda, že být to u jiného mírnějšího profesora, jistě by ze mě nějaké vědomosti vytáh, ale jsou profesoři, kteří chtějí výkon a student, aby se dřel, jak mezek. No a teď mám ještě víc času ke studiu... stačilo špatně šlápnout.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio