Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

okupace fary v Horním Újezdě

Fotky okupace

Tak jsme se sešli v den Osvobození, abychom osvobodili hornoújezdskou faru od neobývání a začali ji pomalu využívat a připravovat na budoucí obývání.

Otec Radek a Ondra už faru viděli dříve, otec Petr se zapojil do práce a dovezl bohoslovecké osazenstvo, tedy i Patrika, který bude na Antiochii v Čechách. V Čechách bude i naše animátorka Lenka, která tuto faru pozitivně viděla na děkanátní setkání mládeže příští rok.

A Pája z Přerova, která bude na B turnuse (Ondra na A, já na C, takže zastoupení většiny turnusů) už se na Antiochii moc těší. Je to taková malá pozvánka prožít to s námi. A jelikož se zapojí i farníci, tak se můžeme těšit na výborné zázemí.

Já jsem byl na místě jen hodinu a potom spolu s Pájou jsme si udělali pouť na Sv. Hostýn nejen za Antiochii, ale také za rodiny přerovského a hranického děkanátu, kteří měli speciální poutní mši sv. a většinou tam putovali pěšky. My jsme si však udělali pěší pouť až po mši sv. a stáncích. Bylo to krásné Osvobození.

Zobrazeno 824×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio