Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Jak jsem náhodně potkal křesťanky

Rád bych se podělil o jeden krásný přímo dnešní zážitek. Jel jsem pracovně do Olomouce a omylem přijel na setkání o hodinu dřív (sms zprávy jsou někdy dlouhé, tak jsem si přečetl polovinu a zbytek domyslel). 

Tak jsem měl tedy hodinu čas navíc a co teď s tím. Po chvilce mírného rozhodování jsem se rozhodl ztrávit to před svatostánkem sv. Michala.

Byl jsem zrovna na náměstí u Orloje a tu mě oslovila jedna mladá paní, možná slečna, zda mi může něco nabídnout a dala mi do ruky leták. Prohlédl jsem si ho a viděl tam něco o Bibli načež jsem dostal další otázku:

"Přemýšlel jste někdy o těchto věcech?"

V tu ránu jsem ji hned odpověděl, až jsem se sám sobě divil:

"Jsem katolík, studuji teologii a toto mám docela nastudované."

A vrátil jsem leták. Tím ten krátký rozhovor skončil. Viděl jsem, že jsem je zaskočil, ale už bylo pozdě.

Pak mi problesklo hlavou několik myšlenek. Jedna z evangelia (ani nevím, kde to je): "Nepřipravujte se, jak se budete hájit. Tu vám sám Duch vnukne, jak se hájit." A uvědomil jsem si, že to tak vlastně bylo. A pak jsem si vzpomněl na jedno setkání Antiochie, kde nás P. Jan Railich, který měl pro nás katechezi o evangelizaci ve městech učil, že se nemáme představovat jako křesťané, protože tak se mohou představit i Svědkové Jehovovy, i když ve skutečnosti křesťany nejsou, ale jako katolíci - jasně odkrýt karty, kým vlastně jsme.

A to je tentokrát vše, přátelé, co jsem chtěl říci.

Zobrazeno 1431×

Komentáře

Mirec477

Pekné básničky. Pozrel som niečo. Chcel by som postupne prejsť všetky Tvoje básne. Páči sa mi, napríklad, keď si prekladal verše poznámkami. Zaujímavý spôsob práce s veršami pri ohlasovaní.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Díky. Taky si rád přečtu tvoje, ale postupně.

Zobrazit 33 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio