Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

18.6.1815

Co to bylo za bitvu? Znalí historie určitě vědí. Dlouho už jsem neobohatil tuto rubriku, tak tedy činím dnes, v den významné výše uvedené bitvy, jak dr. historie označila skupinku nás 6, kteří jsme dělali kolokvium. 

Osobně jsem k té zkoušce šel s naprostým klidem, mám přehled, pamatuji si roky (sice ne všechny, ale aspoň většinu), věnoval jsem tomu příslušný čas a budu věnovat zas a rád.

Jak to u mě v poslední době chodí (a všímám si toho i u divadla), většinou znám většinu toho, co mají vědět ostatní, ale svoje nemám moc osvojené. A tak si myslím, že na tuto zkoušku budeme hodně vzpomínat a paní doktorka také. Takové 18.6.1815 (Vaterloo) už dlouho neměla.

Tak to vypadá, že se chlubím tím, zač bych se měl stydět. No, pravda, není to ke chlubení, ale čekám na konečně nějakou vítěznou bitvu, třeba na Bílé hoře 8. listopadu 1620 (to bylo to moje téma, a ne, že bych to neuměl, ale nenašel jsem rozbušku, tak vznikl výbuch).

Tak teď už vím, kde byla ta rozbuška a musím se pořádně nabušit. Dá-li Pán, už na tom budu, jak ostatní spolustudenti - co si nevyzkouším na zkouškách, nedostanu. Do dneška jsem z mnoha předmětů přicházel s jasným úspěchem - mám to už za sebou z předchozích let. Ode dneška tedy budu dobývat to, co mám před sebou.

Bůh žehnej všem studentům, aby byli pilní a dobře studovali.

Zobrazeno 813×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio