Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

100 hodin času

Tak jsem si včera otevřel po delší době osobní stag cmtf a zjistil jsem zajímavou věc. Systém mi píše i veškeré domácí úkoly a přípravy. Zajímavé to zjištění po dvou měsících od druhé imatrikulace. Počet úkolů za tu dobu narostl na 48. Trochu mě přejel mráz po zádech, ale když jsem zjistil, že mezi tím je i hodnocení výuky, které se dá zvládnout za zlomky minut, byl jsem hned klidnější a rovnou jsem 2 vyřešil a pak rychle spěchal na mši svatou.

No, když si tak zavzpomínám na zlaté časy základky, když jsme toho věděli ještě poměrně málo a na domácí úkoly měli deníček, kde se to zapisovalo někdy od 2. třídy, tak ten jsem už v 5. třídě nepotřeboval a úkoly si plnil sám až po vrchol střední školy a dokonce ještě doteď si nevedu žádný deníček ani kalendář. Bohu díky si většinu těch věcí pamatuji a co si nepamatuji, to mě jiní rádi připomenou a to od té doby, co jsem deníček nepotřeboval. Vždycky nejpozději před hodinou byl úkol hotový.

A když jsem se tak probíral tou studijní oporou, zjistil jsem nakonec, že je to pro mě velmi příjemné, protože alespoň vím, co mě všechno čeká. Počet úkolů se mě podařilo srazit na 41 asi za 10 min a potom jsem se ještě díval po studijní opoře, kde by se dalo co udělat. 

Až jsem přišel k fundamentální teologii a tam jsem se dočetl, že k zvládnutí tohoto předmětu potřebuje průměrný student asi 100 hodin času.

Vzpomněl jsem si na profesora Krumpolce a jeho výuku a také na to, jak jsem po úspěšném složení testu vypadl od zkoušky po tom, co jsem neprozřetelně prozradil při písemné práci spolužáků, kolik času jsem věnoval studiu fundamentální teologie, bylo to 7 hodin před zkouškou rozdělených do tří dnů a zároveň jsem si vzpomněl, že na další zkoušku, na kterou jsem se musel napsat jsem se poctivě připravoval celý měsíc, mohlo to být tak k šedesáti hodinám a to možná i nadsazuji, ale tu přípravu jsem skutečně věnoval a šel na zkoušku s velikou bázní. Bohu díky jsem ji dal za B a velice krásně jsme si s panem profesorem teologicky popovídali.

Tak jsem si říkal, že je to opravdu tak - alespoň 100 hodin. Jak je to studium teologie krásné!

Zobrazeno 907×

Komentáře

marta-el

Vojto, já tam těch nesplněných úkolů mám 62! Je to hlavně "díky" tomu, že jsem si z neznalosti a z obavy, abych něco nezanedbala zaregistrovala i předměty, které budou až ve druháku a teď nevím, jak se jich zbavit :-) Ovšem rozhodně mi plnění těch úkolů nejde tak rychle jako tobě, obzvláště nenapsané seminárky mi přidávají další vrásky na čele... a což teprve až dojde na studium fundamentální teologie! To ty už máš aspoň pořádný náskok :-)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Marti, se zbavením se předmětů je potřeba se obrátit na studijní oddělení, ale spíš si myslím, že než se o tom rozhodne, bude potřeba se těm předmětům věnovat. Buď optimistka, dá se to zvládnout.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio