Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Naplněné prázdniny 2014

8. 9. 2014 14:41
Rubrika: Tábory a akce

Tak tento článek bude poněkud obsáhlý, protože i mé prázdniny byly obsáhlé, vydaly víc práce, než celý školní rok dohromady, nicméně práce příjemné spojené i s odpočinkem.

Kdo bude číst tento příspěvek, toho předem lituji, protože bude dlouhý a interaktivní. Nebude to jen četba, jen zážitky, ale i obrázky a videa a další odkazy, takže si toho užije možná i na několik dní, zatímco já to napíšu za pár minut a jenom poztahuju to, co se mi zdá, že se k tomu hodí a ještě to nebude zdaleka všechno. Kdybych to tu všechno měl dát, tak už teď se mi to nikam pořádně nevejde. Je toho asi 20 GB, což na druhé straně není zas tak moc dat.

Myslí-li si někdo, že o prázdninách není na faře co dělat, hluboce se mýlí. V tento čas začínají přípravy na to, co bude o prázdninách a také v následujícím školním roce. Dělá se pastorační plán na následující rok, aby bylo dost informací pro výrobu kalendáře pro celý děkanát, shání se fotky a různé nápady co a jak. Pak přichází právě ty akce, které chtějí mnoho příprav, jež započaly sice během školního roku, ale vrcholí vždycky, když se mají konat a pár dní před tím je pěkný fofr.

Moje prázdninové volno tedy mělo 3 základní body:

Ministrantský putovní tábor na Slovensku, který si můžete přečíst zde...ministrantský putovní tábor a fotky najdete zase zde...fotky z ministrantského putovního tábora, tedy pokud máte Signály, protože jak jsem zjistil nedávno nepřihlásený se k fotkám nedostane. Bohu díky, teď se dostanou i nepřihlášení, byla to moje chyba - špatné nastavení, ale už je to vpořádku. Více o ministrantském putovním táboře najdete na stránkách http://ministranti.info. Tak to jsem se vypořádal s prvním bodem.

Ten druhý byla Antiochia, 14 denní akce, kterou jsem měl vést. Zážitků je mnoho a odkazů snad také. Nejprve tedy výběr fotek: fotky z Antiochie, pak z těch fotek prezentace a to buď kratší z výběru fotek: 

 

nebo delší ze všech 

.

Pak by bylo ještě mnoho videí, která budou mít jen členové týmu a ti, kterým to náleží. Hráli jsme tam také divadlo, které se podařilo natočit a nejkvalitnější nahrávku má Pitris (Zdeněk Třetina tady na Signálech). Já mám jen zpracované natáčení generálky:

Psal jsem si také svůj osobní deník, který nevím, zda se sem vejde, ale zkusím to. Většinou se vešel alespoň text v pdf, no uvidíme. Soubor se nepodařilo nahrát. Chybná cesta, takže zase chyba na Signálech. Tak tu dám stručnější verzi: Rejchartice bez obrázků.pdf.

Antiochia si zaslouží ještě mnohem víc povídání, takže tu uvedu i původní pozvánky https://vvrh.signaly.cz/1406/antiochia-2014-v-rejcharticich a https://vvrh.signaly.cz/1407/kdo-na-antiochii a ještě: o akci na Signálech. Doufám, že všechny ty odkazy budou fungovat.

V neposlední řadě je potřeba uvézt ještě základní odkazy, kterými bych Vás rád pozval na Antiochii příští rok: antiochia.cz, kde najdete něco o Antiochii trochu do hloubky a také společenství na Signálech: https://www.signaly.cz/anitochia. Z Rejchartic, kde jsme byli na Antiochii přibyli na Signálech tři noví autorizovaní uživatelé. Inu, mohl bych psát asi ještě hodně, vždyť můj blog je plný Antiochie a také moje videa na https://www.youtube.com nepatrnou část dění Antiochie zachycují a samozřejmě mnoho Signálníků se Antiochie aktivně účastní a také mají fotky a různé zážitky, takže už opravdu konec.

Ten třetí následoval hned po Antiochii a byl to farní tábor v Rychnově na Mor. Na něm jsem si nedělal žádný deník, ale zážitků mám skutečně požehnaně. Možná právě proto se rozepíšu zde. Téma bylo vybráno vcelku dobrodružné. Dětí bylo 29, vedoucích 12 a šlapalo to jako hodinky, tedy kromě mě, protože jsem moc šlapat nemoh.

V Rychnově je výborná fara s výborným sklepem, který pro nás představoval římské katakomby. A to bylo ono dobrodružné téma tábora. Děti si byli vědomi toho, že být křesťanem něco stojí. Pořád jim stála v patách císařská policie a tu a tam je pohonila. Mezi tím se učili být křesťany, různě putovali a hráli hry.

Jelikož vedoucí udělali dohromady strašně moc fotek a videí, nelze to tu všechno prezentovat a ani nebudu blíže přibližovat táborovou hru, protože bych to na Signály určitě nenahrál a těžko by to kdo četl, když plná verze táborové brožury obsahovala 36 stran obrázků a textu a to tam nebylo popsáno ještě zdaleka všechno. Vyhráli nakonec všichni, protože se nikdo nepoklonil modle a stihli se vyučit dobrému křesťanskému životu, tedy alespoň ve hře.

Také jsme dost putovali a utráceli, ale stálo to za to. Ještě musím odevzdat táborové účetnictví a Ríša dává dohromady táborové video a prohrabává se přes rekordní množství fotek, které jsme my vedoucí vyfotili (a to už jsme to společně probrali).

Toto video ještě sice neexistuje, ale brzy bude. A jelikož náš pomocný kuchař Filip mě nedávno oblažoval svou přítomností, tak jsem udělal dlouhé totální provizorium táborového videa, na které se radši nedívejte: 

, protože můj skrovný notebook má jen základní verzi na tvoření videa, což ostatně vidíte z předchozích videí o Antiochii. Farní tábor jsem propagoval samozřejmě v akcích na Signálech a také po prvé i na facebooku, takže snad brzy bude nějaké potáborové setkání, ale ještě nevím kdy.

Až dnes, 10.9.2014, zde přikládám ještě výběr 175 fotek, které zachycují dění našeho farního tábora: výběr táborových fotek a popisky zároveň mohou sloužit jako takový krátký deník.

A jelikož potáborové setkání už bylo, mohu přiložit ještě oficiální táborové video:

Toto video a také generálka z Marnotratného syna z Rejchartic bylo přidáno až 14.10.2014.

No, to už ten článek začíná být docela dlouhý. Ještěže krátce potom již nastal školní rok. A ten školní rok bude školním rokem i pro mne.

A kdo si myslí, že pastorační asistent nemá mnoho práce i ve školním roce, toho nechci vyvádět z omylu tím, že píšu tento dlouhý článek. Takže další už bude školní.

Zobrazeno 845×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio