Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Víra na Skále

Dnes slaví církev svatá Stolec sv. Petra. Před nedávnem z diskuse vznil můj článek o tom, proč vlastně jsem katolíkem. Protože ten článek je dlouhý, vypíchnu jen jeden důležitý argument.

Když se církev hádá o věci věrouky, stojí víra na pevném místě, protože "Roma locuta, causa finita" - Řím rozhodl, kauza je skončena. A tak ať věřím, čemu chci, podstatné je to, čemu učí církev, která je založena na Skále Petrově.

V ostatních společenstvích kolem Krista je to totiž v tomto hodně jiné. Začne-li se totiž o věroučné věci hádat vedení společenství jejich církve, víra věřících stojí na vodě, věří si po svém, neví, kde je pravda, jejich víra nemá pevnou jistotu a snadno propadnou omylu.

Ano, i já se mohu mýlit, ale ve věcech víry a mravů máme jistou neomylnost na Petrově stolci.

Krásně, jasně, stručně a svobodně.

Zobrazeno 1967×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

A také za Martina i Pavla a avšechny další, kteří jdou za Kristem. Zítra máme evangelizační buňky, tak tu bude možná něco o buňkách, ale ne těch přírodovědných.

kacarovi3

Martin tu nadhodil myšlenku,která nemusí kde koho napadnout.Jak moc nás potřebují lidé kolem nás? Co pro druhé znamenáme?Vojtu jsem objevil tu na signálech a zaujala mě jeho práce i jeho společenství.Díky touze jít za Pánem v jeho stopách,roznášet radostnou zprávu a hledat ty správné cestičky k lidským srdcím,jsme s Vojtou mohli prožít to dobrodružné hledání.V mém srdci se tak objevil někdo, kdo je pro mne důležitý.I když mladší,ve víře zkušenější s vrozeným citem druhé učit.Opřel jsem se o něj v té cestě za Pánem a mohu jen děkovat,že mi ho Pán poslal do cesty.Pavel.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio