Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Díky za Antiochii 2013

Díky Bohu a všem, kteří se zúčastnili letos krásného díla zvaného Antiochia, jež se konala na Moravě v Prosenicích u Přerova a v Čechách ve Stráži pod Ralskem. Měli jsme velikou šanci prožít krásné společenství s Kristem pro onu obec, do které jsme byli posláni. Jak to naše poslání dopadlo, může částečně doložit deníček, který si pravidelně na Antiochii vedu. Letos jsem ho vedl originálně. Navedla mě tak k tomu Eliška, že se ji líbil můj první zápis do kroniky Antiochie turnusu C. A tak je tu výsledek vlastně celého turnusu C, ale jen v málu a v náznacích. To hlavní, co se tam odehrálo, to teprve přijde a možná se stane, že to ani neuvidíme. Tak teď se můžete začíst do příběhu Prosenic. 

Fotky zatím můžete najít v tomto odkazu: http://farka.antiochia.cz/fotogalerie/index.php?dir=130902162341

Tady si můžete konečně počíst: Antiochia Prosenice C.pdf

Sice tisková podoba vypadá trochu jinak, ale na Signály se těžko nahraje dokumet word o 16 MB či pdf o 4 MB, tak je to trochu šetrnější, nicméně na fotky se můžete podívat výše.

Vzniklo i video z divadla:

A tady videoprezentace turnusu:

 

Zobrazeno 2483×

Komentáře

kacarovi3

Vojto,to je málo.Ti úspěšní v podnikání mi ukázali,že je třeba zvednout prdel od počítače,od svých předsevzetích a jít konat to,o čem jen dlouze uvažuji.Ted mám nabité víkendy k různým setkáváním.To i s vámi.Je to v Oskavě u Šumperku?Znám tu vesnici.Byl jsem tam jednou za ženou mého zemřelého kolegy.On byl bezdětný a synovcovi udělali první i poslední.Odkázal mu vše,co měl.Po jeho smrti do jeho domku jezdil štastný dědic a dělal ze života jeho ženě peklo.Sociálka ji zachránila před zblázněním a odvezla ji do Oskavy do domu důchodců.Byl jsem tam i na ležákách,kde lidé opravdu čekají jen na smrt.Bylo mi tam velmi těžko,jak jsem tam tu situaci s nimi procitoval.Nikdo nechce tak skončit ale mnozí se tam octneme...

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Když zevangelizuješ sama sebe? Víš, jak krásně tím evangelizuješ bližní? Doufám, že v oné Oskavě u Šumperka se potkáme. Je to taková malá roztomilá fara.

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio