Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Charismatická konference v jednom dni

Jsem nebo nejsem charismatik?

Jestli ano, tak jen tím, že jsem byl na charismatické konferenci?

Jestli ne, tak co jsem dělal na charismatické konferenci?

Jestli jen trochu, není to škoda?

Otec Vojtěch Kodet, na kterého pravidelně chodím (ještě nikdy jsem nebyl na konferenci v jiný den, než čtvrtek a na svého jmenovce jsem se vždy těšil, tak i teď) říkal v přednášce mj. čím hůř, tím líp. Zacheus potřeboval Ježíše a aby ho potkal, musel vybočit. Velice mě zaujala přednáška i téma.

Čím jsem horší, tím více potřebuji Ježíše a tím rychleji Ježíš spěchá, aby mě uzdravil.

Takže radši žádná charismata. Ne!

Charismata určitě ano, protože dárcem charismat je Bůh. A jak to Bůh udělá, to už vůbec nezávysí na mě, ale na Něm. Všechno, co mi Bůh dal, musím dát Bohu, jinak je to k ničemu. A na to musím přijít zase skrze Krista.

Když jsem ve sračkách, Bůh ví, že tam jsem a proč tam jsem a chce mě zachránit! Není to úžasné?

Tak mě i napadlo, že Zacheus by mohl být patronem kůrovců. On musel vystoupit na stom, aby jej Ježíš povolal dolů ke službě. A kůrovci jsou na kůru a čeká se, až přijdou za Ježíšem dolů do chrámu. 

Na stromě Zacheus nemohl sloužit. Musel jít dolů. 

Když jsem na stomě a dívám se na Ježíše, chci jít dolů za Ježíšem a sloužit Ježíši.

To není přepis přednášky, ale vlastní rozjímání, reakce na obě přednášky, které jsem slyšel a mše svaté slavené plzeňským pastýřem.

Ten den měl ovoce modliteb i problémů. Přečetl jsem si celou denní modlitbu církve, vyslechl mši svatou, rozjímal růženec a při tom jsem si uvědomil, jak bohatý je obsah svatých písem v modlitbě.

Ze sv. Benedikta jsem si tento den vzal možná jen to ora - modli se. Ale bylo to úžastné. 

Přes všechny své špatnosti, které mám, mám i charismata, která mi dává Pán, mám povinnost je vyhledávat, nacházet a s Pánem používat a také mám povinnost litovat svých špatností a odevzdat je Ježíši.

Nezní to moc zmateně? Jestli ano, tak si to poskládejte.

 

Zobrazeno 3292×

Komentáře

JiKu

Začínám mít pocit, že vaší krajní teorii o tom, co je to charisma, už netřeba řešit. Jste v Boží Prozřetelnosti.

sphygmoplethysmogramophone2013


Vojtěch je plodové vejce.

Zobrazit 45 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio