Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Antiochia 2013 v Prosenicích u Přerova

Je už nejvyšší čas dát základní informace k průběhu Antiochie. Ve zkráceném znění to píšu zde, plné znění si budete moci stáhnout dole.

Otec arcibiskup Jan Graubner nám k tomu dal své požehnání. Mě dala Antiochia několik málo zkušeností z předchozích sedmnácti turnusů Antiochie a se souhlasem otce arcibiskupa, kněží na faře v Drahotuších a také bohoslovců, s Vaší pomocí letos povedu turnus C já, toho nehodný, Vojtěch Hýbl, kterého možná ještě neznáte, možná znáte, ale rád se s Vámi seznámím.

Letos bude moravská Antiochia v Prosenicích u Přerova. Farářem je zde P. Pawel Bilinski a dojíždí z Oseka nad Bečvou. Podle jeho svědectví jde o farnost s malým počtem věřících a téměř žádnou mládeží navštěvujících bohoslužby. Farnost má farní kostel sv. Jana Křtitele, nedělní mše sv. se zde slaví v 7:45. K farnosti patří ještě Proseničky, Radvanice s kaplí Rozeslání apoštolů a Buk s kaplí sv. Urbana.
Pokud chcete vědět více o obci a jejím okolí, jaké tam budou možnosti, dozvíte se z obecních webových stránek: http://www.prosenice.cz. Zde můžete vypozorovat, jak jsou prosenští občané aktivní. Obec má asi 800 obyvatel a je velice dobře dostupná vlakem, který z obou směrů (od Přerova i od Hranic) jezdí prakticky každou hodinu. 

informace praktické. Bydlet budeme na místní faře, která nám bude potřebným zázemím. 14 denní pobyt bude stát cca 300 - 500Kč, do společné pokladny dáme na začátek 400Kč a z nich budeme pořizovat základní živobytí, to ostatní nám možná bude přidáno.
Nesmíme však zapomenout na osobní věci, k nimž patří dostatek oblečení - sportovní, pracovní, slavnostnější, obutí, ponožky, spací pytel, plavky (ač bývá teplo, vřele doporučuji vzít i oblečení,
kdyby tomu tak nebylo), potřeby běžné hygieny, nějaké hry pro zabavení (ne však počítačové, těch mají dnešní děti dost), možná něco dobrého do společné ledničky (co se nedají koupit, jako ovoce z naši zahrádky), Písmo svaté, Denní modlitba církve se může též hodit (ale také nemusí být, záleží co se chceme společně modlit), nějaký hudební nástroj (pro ty, kteří umí) a možná Vás ještě něco užitečného napadne, tak je-li to opravdu užitečné, berte s sebou.


Co si připravit k činnosti - tedy vlastně sebe sama s tím, co umím, jaké mám dary, schopnosti, zkušenosti. Když si myslím, že nemám, nevadí. Každý máme něco, čím jsme obdarováni a třeba na Antiochii se to najde nebo ještě něco dalšího. Rozhodně si neberme špatnou, neboť to není dobrý partner k fungování. Buďme veselí a tím budeme i nakažliví.
Jinak pokud má někdo možnost si nachystat nějaký program, může se mu to hodit a rádi to použijeme. Každopádně vložme také Antiochii do společných modliteb.


Jak a kdy se sejdeme: Každý jsme možná z jiného konce, nicméně cíl je jasný a to fara v Prosenicích. Začátek turnusu je v pátek, konec pak za 14 dní v sobotu, kdy nás střídá nový turnus.V Případě turnusu C tedy: 2. 8. - 17. 8. 2013.

Vojtěch Hýbl,
vedoucí turnusu C Antiochie v Prosenicích: [email protected]
tel.: 732 670 688.
Ostatní vedoucí a kontakt na ně jsou na stránkách http://www.antiochia.cz

Děkuji moc všem těm, kteří se rozhodli pro Antiochii či se ještě rozhodnou. Pán Bůh Vám to mnohonásobně odplatí, jak o tom svědčí i Písmo svaté. Žijte v pokoji a dobru.

Vojtěch Hýbl, vedoucí turnusu C

Dáno v pátek 7.6.2013, v den slavnosti Nejsvětějšího Srdce Ježíšova

 

Ke ztažení: Antiochia Prosenice.pdf

 

Zobrazeno 3363×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Dnes jsem volal Vláďovi. Mají to výborně rozjeté. 17 dětí na akci, to mi udělalo docela radost. Ale kolik si jich rádo poslechne o Božích věcech, to nevím.

kacarovi3

Vláda má asi dar empatie.Třeba to v Sebranicích vzal za dobrý konec.Ten nezájem o nás bylo asi i naší vinou.Nevyužili jsme kouzlo osobního pozvání.Rád bych věděl,jak to Vláda organizoval.Je pravda,že pár milých komunikativních lidí převrátí celou vesnici.Je to dar osobnosti.Také je důležité vědomí hodnoty evangelia a umět tu převratnou skutečnost správně sdělit lidem kolem.To se snažím naučit.

Zobrazit 26 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio