Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Zkouškové narozeniny

Pán mi dal zajímavé datum narození, že již po třetí v životě dělám důležité zkoušky a jejich úspěšnost je po dnešku poctivě padesát na padesát.

První zkouška toho druhu byla v patnácti, 20,4.1993, v Luhačovicích a dělal jsem přijímačky na obor knihkupec. Udělal, Bohu díky.

Druhá zkouška byla v roce 2000 a to 3. pokus autoškoly. Začal tím, že jsem auto vůbec zapomněl nastartovat, protože jsme stáli z kopce. Výsledek - neudělal.

Nebojte se, nejsem pověrčivý, ale stále víc si tím uvědomuji, že to není jen v mých rukou, protože ne vždy vím, co mám vědět a uspěju nebo zas naopak jsem si jistější a jsem někde.

Dnes tedy jsem měl pro úspěch 4 zkoušky. Myslelo na mě i spousta farníků a dopadlo to relativně dobře. Dogmatiku jsem vzdával předem, ale kolega z vyššího ročníku mě přesvědčil, abych šel. Šel jsem a udělal to dobře, tedy jen tak tak, ale jo.

Za to Církevní dějiny byla docela lahůdka. Novověk ani věta, středověk jsem se sekl o pět století a ve starověku to dopadlo dobře, ale jinak, než jsem předpokládal. Měl jsem připravený projev a pan profesor to začal úplně od jinud a hned jsem mu byl sympatický, když se dozvěděl, že jsem byl v Římě a to, o čem jsem měl povídat do toho právě zapadalo. S Boží pomocí jsem dostal velmi slušnou známku.

A tsk jsem s radostí mohl ve škole i doma oslavit pětatřicátiny, které ještě slavit budu. 

Zobrazeno 1236×

Komentáře

kacarovi3

Vojtěchu,vzpomínám na mých 35 let.Je mi o 11 let víc a věř,že mi je líp,jak tehdy ve tvém věku.Od Boha jsem přibližně v té době získal velký dar-živou víru.Ano,také rozsévám Boží slovo.Jedni mě uráží,druzí mažou mé slova se slovy,že až budu psát k věci,že si to rády přečtou ale ty nábožné kecy nemusí.Jsou ale lidé,které Boží slovo oslovuje,shoduje se s jejich stavem myšlení,s poznáním a děkují za ty pravdy,které jsem jim popsal.Většinou využívám sms.Boží slovo mají vždy při sobě.Nejsou to citáty z Bible ani žalmy.Je to pochopení hodnot víry,popis té úžasné zvěsti i rozbor modlitby,kterou nás naučil Ježíš.Mnozí vlažní věřící nemají žádnou představu o Bohu,neznají nikoho,kdo praktikuje víru v rodině.Jen věří,že něco nad námi je-asi Bůh.Hned také popíší hříchy lidí kolem sebe s otázkou,jak to

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio