Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Uprázdněný trůn

Historický okamžik, kdy papež opouští svůj stolec a jde sloužit církvi jinak, mnohem lépe, jde naslouchat k Pánovým nohám jako Marie a nechává stolec tomu, kdo bude lépe obsluhovat. Ano, je to veliké rozhodnutí, které mě sice bolí z vlastních citů, ale je důležité pro svatou církev Boží.

Jedna z chvil, kterou si stále živě pamatuji, byla smrt papeže Jana Pavla II. a jeho pohřeb. Když jsem viděl v televizi pohřeb Jana Pavla, kterému předsedal budoucí papež, byl jsem si jist, že mši svatou vede budoucí papež a po následujícím konkláve se tak skutečně stalo.

Když začalo konkláve, měl jsem zajímavé tušení a můj kamarád také, že by budoucí papež mohl být zvolen k mým narozeninám a ono to tak skoro vyšlo, bylo to o den dříve, když byl adorační den farnosti Štíty a ještě i to, jakožto jeho první papežskou mši svatou, která byla v den mých narozenin, mám stále v živé paměti.

Byl to spolupracovník Jana Pavla a jako takového jsem ho bral a byl jsem si jist, že to byla nejlepší volba.

A teď papež odchází do ústraní a dává místo svému nástupci. Nevím, kdo se stane novým papežem, ale jsem si jist, že bude požehnáním pro církev. Je třeba za něj stále prosit.

Zobrazeno 3287×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Takže už máme papeže. Není jim ten kardinál, kterého jsem si adoptoval, ale jak jsem zjistil z průběžného sledování médií zvláště TV Noe, měl jsem nejmenšího z nejmenších předposledně přísahajícího kardinála Guseppe Versaldiho. Bůh dal a kardinálové dobře zvolili nového papeže Františka.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Dneska jsme měli křížovou cestu pro cyklisty a já jsem si uvědomil, že mám papežské kolo, protože mé kolo má značku San Francisco.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio