Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Jak jsem volil prezidentku

11. 1. 2013 18:15

Kdo mě zná, ví, že jsem nadšený volič a že volím vždy a všude - tedy abych byl přesnější, bylo málo voleb, kdy jsem mohl volit a nevolil. Myslím, že to byly téměř všechny volby pastoračních a ekonomických rad farností, většinou, ale ne vždy, z titulu nevoliče, protože podle oněch stanov smím volit pouze v rodné farnosti, která je mou domácí a členem mohu být a jsem ex offo v Drahotuších z titulu pastoračního asistenta. Pak jsem ještě nevolil 1x v 2. kole senátních voleb, loni jsem nevolil akademický senát, protože jsem to neviděl jako důležité no a dnes jsem odmítl hlasovat v místním referendu, začež jsem sklidil slušně řečeno kritiku členů volební komise, ovšem mimo volební místnost, padlo i pár slin a fuj (ne moje, já jsem si držel své, že mám právo se k referendu nevyjádřit). Možná to bylo ode mne hloupé, ale kdybych dal omylem ano, těch slin by padlo asi víc. Potkal jsem se také s Františkem. Jemu, jakožto mj. ekologovi, jsem se za svou neúčast omluvil a on mě ujistil, že je to v pořádku, že je to také moje právo. Tak občas dopadá, když se člověk rozhodne podle svého svědomí. Ne vždy se každému zavděčí.

O volbě prezidenta jsem se rozhodoval vlastně celou kampaň. Kdo mě zná, ví, že jsem antifeminista a že zvolit za prezidenta ženu je pro mě poněkud nepříjemné. Nemám nic moc proti Zuzaně Roitové, jen samé hlouposti, ale jedno se ji uznat musí - je to volba kandidátky, která národu zajistí dobrý příklad v rodině i postojích. Je rozumné volit toho, kdo to opravdu myslí vážně a dobře. Kolik z jiných kandidátů jsou katoličtí křesťané, ale víru nehodlají reálně žít? 

Jo, byla to pro mě těžká volba a těžké pokušení volit jinak. Vím, že má málo šancí, což byl také důvod, proč se mi do této volby nechtělo jít. Podle mých volebních zásad musí ten, koho chci volit, mít reálnou šanci se na volený post dostat, jinak je pro mě nevolitelný. Ale podle jiné volební zásady, kterou držím, musí mít mravní kredit a ten žel drží pouze 2/3 žen - kandidátek a žádný muž, alespoň co rodiny se týče. 

A tak jak už jsem psal jinde v blogu si nemáme šanci zvolit dobře, protože takový žádný z kandidátů není. Ale zvolíme si zajisté toho, koho jsme si vymodlili a já vím, že jsem volil podle svého svědomí.

A co se týče druhého kola, určitě přijdu a určitě budu volit. Jen doufám, že to nebude volba mezi dvěma zly pro naši Zemi. Ale koho jsme si vymodlili, toho budeme mít.

 

Zobrazeno 2799×

Komentáře

GiovanniB

Tak jsi volil Zuzanu?

maxmilian

A koho jinýho Giovanni...? Pak už zbývá jediný vhodný jen Karel...

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jak jsem tak zjistil, nebylo to tak strašné. Ukázalo se, že ČR je stále patrialchální společnost a proto jsem tomu nedával velké šance. Ale Bohu díky, ukázalo se, že alespoň z žen na tom byla nejlépe a možná příští volby. Do těch příštích za 14 dní půjdu a žel budu volit mezi dvěma zly, ale tak jsme si to sami nastavili, ale i zlým králům se může dařit, jak nás o tom přesvědčuje starý zákon. Rozhodně, než učiním volbu, dovolím si okomentovat, že volím svobodně a rád a že se svobodně rozhodnu sám bez ovlivňování volební komise, pakliže budu volit doma, abych předešel dalšímu plyvání na zem.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jinak ty aktuální výsledky jsem našel na tomto místě, ale je jistě mnoho dalších důvěryhodných zdrojů: http://aktualne.centrum.cz/domaci/volby/grafika/2013/01/12/prezidentske-volby-vysledky-1-kolo/#volby-region-id=0

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio