Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Už jsem dlouho nic nenapsal

22. 11. 2012 21:49
Rubrika: Jen tak

Většinou nepíši nějaké všehochutě. Dneska mám však takovou náladu nějakou všehochuť zážitků napsat. Protože je to všehochuť, tak je to jen tak.

Už delší dobu, zvláště dnes, děkuji Pánu za děcka, co mám letos v náboženství. Mám jich celkem hodně, tj. 13 a jsou celkem hodná a z toho mám velikou radost. Jsou to taková živá stříbra. Trochu zlobí, ale o to je to zábavnější, protože kdyby to nedělali, tak by byla v tom náboženství nuda a mě by to tolik nemotivovalo pořád vymýšlet věci, aby se děcka něco slušného dozvěděli o víře a měli z toho radost. Dnes mě moc potěšili, protože 3 z 6, které jsem měl v Partutovicích měli domácí úkol a to byl velký důvod k radosti.

Navíc ráno jsme prožili soutěž Bible a my a tam bylo dětí skoro 80, z nichž u 25 jsem se snažil o to, aby neopisovali a soutěžili opravdu poctivě. Měl jsem tu čest opravovat písemku holčiny z 1. kategorie, která byla vítězkou. Měl jsem radost, že vítězily i některé děti, které byly z Drahotušska a vůbec, když jsem tak viděl ty soutěžní testy žáků 4. a 5. třídy, tak to byla docela slušná kapacita vědomostí. Tak mě dneska hodně povzbuzovalo, že to naše zápolení učit děti náboženství má docela velký smysl. A děcka byly rády, že se ulily na 1 den ze školy a mohli se věnovat takové příjemné věci jako náboženství.

Tak to by byl den sv. Cecilie, patronky hudby, ale ještě ne celý. Včera se podařilo domluvit živý Betlém v Potštátě a potštátské náboženství také bylo krásně dramatické o Kainovi a Abelovi a dneska se to samé povedlo i v Partutovicích.

Prostě příjemně naplněný den, který prostupoval Pán. Neměl bych to napsat do duchovních zážitků?

Radši ne. Ještě je jedna věc, která mě tak trochu trápí, ale přitom je celkem dobrá. V tuto dobu zvlášť se snažím každý den sledovat správy a naše kandidáty na prezidenta. Náš národ si zadělává na skvělou budoucnost. Zapomněl na spoustu věcí. A zatím se představila asi polovina politiků, kteří se snaží stát prezidenty a tak to sleduji a říkám si - nevolitelní.

Jediného, koho lze zvolit jako Krále je náš Pán Ježíš, protože jinak všechno prohrajem v čele s prezidentem pokud se na něho upneme víc, než je zdrávo. 

Tak nás zatím reprezentují většinou z rozvrácených rodin (až na zatím 2 vyjímky), protože proč jinak by byli svobodní s dítětem, po druhé ženatí, rozvedení... nebo by si klidně připustili komunisty zpět k moci...no to by ještě scházelo...ale jak jsem kdesi na tomto blogu psal, budeme mít takového vládce, jakého si vyprosíme. Kéž bychom si vyprosili toho nejlepšího.

Ještě bych možná psal, ale den už se schyluje, tak už radši přestanu a nechám to být.

Zobrazeno 1041×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio