Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Dovolenkové rozjímání

V rámci řádné dovolené jsem se rozhodl udělat si malou duchovní obnovu. Přišel jsem při tom na spoustu věcí. 

První celý den dovolené jsem se rozhodl trávit modlitbou. Zjistil jsem tedy jak je dlouhá Dlouhá Loučka. Časovou jednotkou se pro mě stal růženec. To není nic nového, vždyť cestu často měřím na množství modlitby růžence. Je to opravdu krásné modlit se cestou. Vždyť mnozí svatí to tak zažili, mezi nimi sv. Jan Maria Vianney, který o tom přímo píše nebo sv. Klement Maria Hofbauer, který takto využíval "čas nudy".

Jako měrná jednotka je růženec docela přesný. Aby se modlil důstojně, je dobré 1 růženec za 2 km (tj. asi 20-25 minut). 4 růžence - 8 km (1,5-2h), potom je třeba pojíst svačinu a vyměnit měřící jednotky, třeba růženec k Božímu milosrdenství nebo jinou modlitbu.

Tak jsem první celý den své dovolené strávil v modlitbě, potkal jsem mnoho lidí a měl jsem zážitek naplněného dne. Bohu díky za to. 

Jak se den naplní modlitbou? 4 růžence za 2 h, denní modlitba církve za 1,5h, mše sv. - 1h, adorace 1h, příprava na mši sv. - 0,5h, rozjímání, růženec k Božímu milosrdenství 0,5h, Živý růženec 15 min a odpočinek mezi tím. Pak ještě duchovní rozhovory, jídlo a kulturní program a je z toho celý den s Pánem. Tak můžem zažít pěknou dovolenou a navštívit krásná a zajímavá místa.

Zobrazeno 1205×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio