Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Antiochia v Olbramkostele, pro mě již 17.

Jak  bylo na Antiochii v Olbramkostele

Vždycky, když putuji na další místo Antiochie, ptám se, co nového mi Pán přichystá, s kým se setkám, koho budu moci potěšit, nově poznat. Jelikož jsem zpravidla až na 3. turnuse, už mě méně napadá, jak tam berou mladé, nadšené křesťany, protože vím, že zpravidla už dobře. Ano, mnoho věcí se dařilo a posunulo a poznal jsem další krásné křesťanské společenství, které směřuje ke Kristu, i když už je jich málo, ale stále se drží a vědí, že mají Pánu za co děkovat, prosit, chválit. Byly to chvíle, kdy každý z nás mohl být Bohu blíž a bližního k Bohu přiblížit. Bylo dobře, že jsme tam byli. 

Pokud jste si už četli z blogu "6 farností", zdá se Vám tento text povědomý. Ano, je to on, ale jelikož jde hlavně o mé zážitky, tak k tomu ještě rád něco přidám a to konkrétně i osobní deník, který jsem si vedl tak, jak mývám ve zvyku. Z toho jsem však oprávněně vynechal to, co patří duchovnímu správci této farní obce. Spoluúčastníci turnusu mají deník celý na CD verzi, aby se k tomu mohli vyjádřit duchovnímu správci sami ze svého pohledu, jak to vidí.

Antiochia Olbramkostel.doc

Jeden z vrcholných momentů bylo také divadlo pro obec, které jsme stylizovali do manželské poradny a využili k tomu divadelních her Járy Cimrmana, z čehož hru Adam a Eva jsme okomentovali tak, aby to zdánlivě vypadalo jako cimrmanovská hra, ale zároveň bylo jasné, že tomu tak vlastně není:

1úvod k divadlu.doc

A také rád přiložím videoprezentaci, která tam vlastně také je.

 

Zobrazeno 1070×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio