Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Soluňácké misie a Antiochia - 1. opsaný deníček

V úterním programu lidových misií byla beseda o adoptované farnosti v severních Čechách - o Jeníkovu. Měl jsem k tomu také něco málo co říct a vzpomněl jsem si přitom na necelý týden strávený v tom kraji.

Osobně mohu za sebe říct, že kdykoli mám příležitost jet do nějaké farnosti v severních Čechách, neváhám. Je tam cítit taková krásná poušť a každá modlitba je tam velice silná. Alespoň tak to cítím já, kdykoli se tam ukážu, jakože už jsem tam strašně dlouho nebyl, což je veliká škoda.

Kde jsou ty časy, kdy jsme s P. Pavlem Jagošem pravidelně jezdili do Jítravy, což v r. 2001 byla pro mě první ochutnávka tohoto prostředí a po prvé jsem zažil ten nádherný "pocit pouště", společenství v prázdném kostele s Kristem.

 Podobně jsem to zažíval i na Antiochii, ale nebylo to tak silné jako právě tam. Bohu díky za tuto zkušenost modlitby.

V příloze tedy najdete onen první opsaný deníček i s důvody, proč jsem svůj ručně psaný prázdninový deníček přepsal a pak přepisoval ještě mnohé další, z nichž prostá většina již na tomto blogu je a ta druhá část, t. j. 3. a 4. díl ještě stojí. Tento deníček měl být vlastně zařazen podle chronologie až do 4. dílu a bude tam, jakmile se najde čas k pokračování.

Cesty po Antiochii.doc 

Zobrazeno 1218×

Komentáře

MSF

Tak jest. Já bydlím v severních čechách a mohu to potvrdit. Ahojky Vojtěchu jak jde život? Martin

Angelar

V Jítravě jsem byl u sv. Pankráce na Velikonoce, tuším, l. P. 2007. Zanechalo to tehdy na mě nesmazatelnou stopu. Opravdu vidět ty prázdné kostely byl pro mě tehdy šok.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Život jde výborně, dnes zvlášť neb mi Pán dal, že jsem zvládl fundamentální teologii za B a potěšil pana profesora.

Martine i Vláďo, dík moc za svědectví.

Vláďo, tak to znáš jistě paní Holčíkovou, která dělala snad ještě tou dobou administrátorku in materialibus fary a snad i těch farností. S otcem Pavlem jsme tam začali jezdit v roce 2000 od listopadu, myslím, že jsem dělal po prvé v životě Mikuláše a další rok jsem dělal po prvé anděla. To mě nabarvili vlasy na blond, neboť jsem prohlásil, že andílci bývají většinou blonďatí.

Antiochia na Moravě je proti tomu slabý odvar a když jsem byl na Antiochii v severních Čechách, tak to bylo docela hustý - 5 farníků z 5000 obyvatel v neděli v kostele. Krásná to poušť a silné to modlitby.

Angelar

Jo, paní Holčíková, to je asi bez nadsázky svatá žena.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio