Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Živý Betlém v Partutovicích 28.12.2011

Tak už pomalu k mému koloritu Vánoc patří organizovat Živý Betlém. Je s tím spousta krásných láskyplných starostí. Loni v Partutovicích jsem neveřejně prohlásil, že pokud nebude dítě, nebude ani živý Betlém. Už jsem se těšil, že budu mít klidnější Vánoce. V Potštátě jsem se rozhodl tentokráte tuto krásnou akci zrušit, protože na 2. neděli po Narození Páně, letos Nový rok, by těžko někdo zapňoval místní náměstí a také by nebylo tak lehké najít herce, kteří by mě s tím v tomto termínu pomohli. Těšil jsem se tedy na přestávku, ale na konci listopadu jsem zjistil, že žádná nebude. Partutovští občané vzali mou výzvu vážně a v tom měsíci se narodili v obci 3 krásné dětičky, takže ideální Ježíškové. Teď už si jen vybrat.

Nemuseli jsme moc daleko. Do hospody to máme blízko, chodíme tam téměř pravidelně. Rodina pana Fojtíka nezaváhala ani na chvíli. Už měla své zkušenosti. Viděli všechny Partutovské živé Betlémy, byli na tom i v Drahotuších a téměř, jako by nás, tedy mě a otce Petra očekávali. Ježíšek, tedy malá Adélka, byla ještě před svým vystoupením, již na 4. neděli adventní pokřtěna a na "Mláďátka" se Živý Betlém odehrál.

Jak vypadala scéna,  je v této příloze. Díky všem, kteří přidali své ruce a jiné důležité orgány k dílu, protože jinak by tak krásné dílko nevzniklo.

 Živý Betlém Partutovice 2011-2.doc

Zobrazeno 1576×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

No, vidím, že ty přílohy nějak nefungují, tak snad najdu původní scénář.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio