Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Źivý růženec za Antiochii

Vláďa, vedoucí Antiochie nás vyzval k modlitbě Živého růžence za Antiochii (viz http://angelar.signaly.cz/1111/zivy-ruzenec-za-antiochii ). Možná se zdá, že nevymyslel nic nového. Živý růženec přece funguje v každé slušné farnosti, takže je to vlastně normální, běžné, prostě žádný originální nápad, jak na to, abychom se přiblížili Bohu.

Ale má nám jít o originální nápady? Síla je přece v jednotě. A Živý růženec je krásné a jednotné společenství. Také si můžemu uvědomit, že většina farností, kde je Antiochia poslána, není z těch slušnějších, které mají toto společenství. Vždyť mnohá ta farní společenství si Živý růženec nemohou dovolit právě proto, že jich ani tolik není. A nás Antiošáků se už za 20 let vyšplhalo k 1500 a vyšlo z ní už nejméně 100 kněží, což je větší městská farnost antiošáků a na počet kněží asi průměrná česká diecéze. 

V současnosti jsem členem ještě Živého růžence v Partutovicích, kteří se také modlí kromě svých úmyslů za svou farnost i za dílo Antiochie. Ale také se rád zapojím k tomuto živému růženci. Společenství Živého růžence mě totiž také posiluje a utvrzuje v modlitbě růžence.

Kdo vnímáte misijní rozměr církve, bez kterého by církev církví nebyla, nebojte se zapojit, protože abychom mohli hlásat, musíme nejprve čerpat od Pána, který nás vede ne k samotě, ale ke společenství.

Abych nezapomněl sám, co se mám modlit, tak si to přehledně napíšu:

Radostný 

Zvěstování - Listopad 12

Návštěva - Prosinec 12 

Narození - Leden 13 

Obětování - Únor 13 

Nalezení - Březen 13

 

Světla

Křest - Duben 13

Svatba - Květen 13

Evangelium - Červen 13 

Tábor - Ćervenec 13

Eucharistie - Prosinec 11

 

Bolestný

Getsemany - Leden 12

Bič - Únor 12

Trní - Březen 12

Cesta - Duben 12

Smrt - Květen 12

 

Slavný

Vzkříšení - Červen 12

Nanebevstoupení - Červenec 12

Letnice - Srpen 12

Nanebevzetí - Září 12

Oslavení - Říjen 12

 

Zobrazeno 1392×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Nově jsem na žádost Vládi převzal moderátorství živého růžence. Založil jsem společenství, na kterém najdete aktuální informace. Můžete se přihlásit a můžeme se i společně sdílet.

https://www.signaly.cz/antioruzenec

https://antioruzenec.signaly.cz/

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio