Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

První bilance

Tak už 5x jsme měli přednášky na fakultě a za tu dobu jsem zjistil, že mám zhruba 65 spolužáků, z nichž jsem původně znal 2 a komunikuji zhruba tak se sedmi náhodnými, protože poznat všechny bude ještě docela náročné.

Za tu dobu už máme několik předmětů za sebou, z nichž ze dvou již můžeme dělat zápočty. Zatím jsem tedy žádný neudělal. Máme si přečíst několik knížek, z nichž některé jsem si již pořídil, nicméně ještě jsem nic číst nezačal. Ve studiu nás provází Stag, ale s ním si ještě úplně nerozumím, což bude asi proto, že jsem to viděl jen 4x.

Bilance tedy nic moc, měl bych se polepšit. Předměty, které jsme měli, mě zatím celkem bavili - Úvod do filosofie, Propedeutika, Úvod do Písma Svatého, Úvod do Starého zákona, Církevní dějiny starověku a Úvod do křesťanské spirituality, který si však budu muset spíše přečíst, neboť přednášky byly tak rychlé, že si z toho bylo těžko co zapamatovat a ani jsem řádně nepochytil, kam tento předmět vede (to bylo možná i tím, že jsem si při té rychlé řeči dal půl hodiny šlofíka) a to nás z toho brzy čeká kolokvium, které rozebere knížku, kterou jsem viděl pouze v rukou paní profesorky.

Každopádně přednášky, které máme, mě vedou blíže ke Kristu a dávají mi lépe pochopit mnohé. Ještě se musím poprat také se systémem studia a v orientaci po fakultě. Na předposlední přednášecí den jsem totiž proběhl skoro celou fakultu, než jsem našel naši učebnu a teď posledně jsem potkal několik spolužáků, kteří mě dovedli tam, kde máme studovat. Takže i orientace je pro mě veliké drámo.

Dávám to stále do Božích rukou, tak jsem veselý, že mohu studovat a že mi to s pomocí Boží nebere velké nervy. Bůh mi dal naštěstí klidnou povahu, tak nepropadám panice. Ale co bude u zkoušek ještě nevím.

 

Zobrazeno 1228×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio