Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Pocity ze školy

vykoupat,odvšivit, učesat, oblíct. Zítra půjde do školy. ...

Dáme klukovi školy,

ať to stojí cokoli.

Nešetříme na chlapci,

táto, sáhni do kapsy.

 



Když zná lupič písmena,

stane se v něm proměna.

Když zná lupič dějiny,

tak je úplně jiný.



Bude to ozdoba loupežnické bandy.

Bude nosit brejličky a možná i kšandy.

Posune řemeslo zas o kousek dál.

Bude to lotr, intelektuál.

 

Když jsme na Antiochii v Loučce hráli úvod k Lotrandovi a Zubejdě, netušil jsem, jak mě to bude provázet. Ono to vlastně provázelo celou Antiochii a tato povedená pohádka se stala i nábojem do 1. ročníku dálkových teologických nauk v Olomouci na CMTF. Text je jako na mě vyšitý. Normálně jsem neoholen, neupraven, občas nevykoupán, ale častěji propocen. Kdysi jsem zjistil, kolik toho už neumím a tak jsem se vydal opět do školy. Přijetí bylo krásné a tak doufám, že budu ozdoba ne loupežnické, ale křesťanské bandy. Brejle nosím, kšandy bych musel někde pohledat, ale vzhledem k tomu, že mám skoro 70, tak je zatím nepotřebuji. No a jestli ze mě bude intelektuál, to zatím nevím. Ale ta písnička byl docela silný motor, abych se o to snažil. Mnohem silnější motor však bude muset být pevné odhodlání a důvěra v Boha, aby to nebyl průšvih.

Zobrazeno 1810×

Komentáře

Angelar

Lotrando: "... ale nechtěl bych mít z kluka flanďáka, tedy jako faráře, jestli mi rozumíte." :)

a Vojto, rozmysli si, co řekneš, až se Tě budou ptát jako malého Lotranda: "A čímpak je vlastně Tvůj otec?", abys neudělal z otce Radka majitele zlatého dolu nebo loupežníka.

Přeji Ti do studia hojnost Božího požehnání a přímluvu Panny Marie!

Vojtěch Hýbl (VVRH)

No, to mému tatínkovi by bylo jedno a maminka by byla nadšená kdybych byl a ostatní příbuzní by mě to přáli a někteří kněží taky, ale tato cesta mě zatím nečeká. Bylo by to moc drsný a hlavně jsem na to už moc starý a nerozumný. Přiznám se, že někteří z těch, kteří za to můžou, se divili, že to není přihláška do semináře.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio