Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Mé zážitky z Antiochie - 2. díl

Když mám dneska ty narozeniny, v pořadí 33., přidám další díl svých zážitků na Antiochii. Čím víc si je pročítám a přepisuji je z krásně ručně psaných deníčků, tím víc vidím, jak se mnou Pán pracoval a jak pracuje teď. A taky si tím oživuji pravidla českého pravopisu, která jsem v těch deníčcích občas hojně porušoval. To můžete vidět i v té 91 stránkové příloze. Už jsem se domlouval s knihařkou, že si to nechám svázat a budu si to pročítat vždy, když mi nebude úplně dobře. Jsou tam totiž většinou chvíle, kdy mi dobře bylo.

Cesty po Antiochii2.doc

 

Zobrazeno 1422×

Komentáře

MSF

Díky. Mám již od tebe tuším ten 1. díl a je to pěkně zpracované.
M.

MSF

......... a krásně se to čte :-) Jde to úplně samo, jsi dobrý spisovatel a kronikář :-) Jen tak dál.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jo, už jsem začal psát 3. - bude docela zajímavý, neboť popisuje také mou současnou práci.

MSF

Jéé už se těším, mám stažené obě části. Zatím bylo jen málo času si v klidu sednout a počíst si, ale napravím to jak jen to bude možné a už ted se nemohu dočkat na ten 3. díl

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Díky Martine, mám tak dobrou motivaci, abych to dokončil co nejdříve. Chtěl bych, bude-li to možné, mít všechny, tj. 4 díly do prázdnin. Pro mě ty minulé velké prázdniny, byly jubilejní, protože jsem byl na Antiochii už po 15. Hlavní motivací, jak bude úvodem ke 4. dílu, byla výzva P. Marka Dundy, abychom mu dali z Antiochie nějaké svědectví a tak jsem opsal první deník Antiochie Ryžoviště 2008, která sic bude až ve 4. díle, ale pro mě osobně byla na svědectví nejbohatší, zvlášť jedno konkrétní, kde jsme opravdu celé společenství zažili opravdový zázrak. Skoro jako v podobenství o Milosrdném Samaritánovi, kdy jeden kněz, pak i levita jdou kolem a teprve Samařan si jich všimne, ale v tom příběhu byly ty role obrácené. Bohoslovci prošli s modlitbou na rtech každý zvlášt tou cestou a já naštvaný, téměř bez modlitby jsem byl jimi osloven a byla to pro mě velká posila a pro mládežníky zase možnost se něco dozvědět o Pánu Ježíši. Ale nebudem předbíhat příběhu.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio