Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Mé zážitky z Antiochie - 1. díl

Protože už jsem inventář Antiochie, rozhodl jsem se trochu vzpomínat. Většinu těch 15 prázdnin jsem si psal deníčky a teď prostřednictvím opisování jsem si mnoho zážitků s Pánem opět oživil do podrobností a rád se s tím podělím.

Cesty po Antiochii 1.doc

Zobrazeno 1475×

Komentáře

MSF

Hezké, už se těším na další díly.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Nevím, ono to vždycky moc hezké není. Spíš je to takové pravdivé a dost to vypovídá i o mé povaze. Každopádně to má sloužit také jako svědectví toho, jak si nás Pán používá a dokáže použít i naše negativa.

Díly tedy budou ještě 3. První zachycuje začátky a průběh mě jako nadšence. Druhý už bude o tom, že Antiochii jsem začal brát také jako vlastní duchovní obnovu a z nadšení jsem přešel víc do reality toho, že Antiochia není k tomu, abychom obrátili tady a teď lidi na křesťany, ale abychom s láskou ukazovali na Krista a nebude to vždycky jednoduché. Dá-li Pán, může vyjít nejdříve na popeleční středu, ale možná až k sv. Josefu. Třetí mě postaví do role pastoračního asistenta, který má Antiochii jakoby "v profesi", tak to dokonce i mnozí spoluantiošáci brali a ten čtvrtý už se dostane do současnosti, kdy se na Antiochii snažím dívat jako nováček, ale všichni ve mě vidí profesionála.

Můžu slíbit, že to bude docela zajímavé čtení, neb i já se tomu někdy nasměju, hlavně, když přemýšlím, jestli to opsat nebo ne. Ono je to tak trochu vracení se do mladších let a je to i pro mě dobrá zkušenost.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio