Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Živý Betlém z Potštátu a Partutovic a taky z Drahotuš 2010/2011

Tak jako každý rok, i letos byl Živý Betlém a tentokrát opravdu s živými dítky. Rozhodl jsem se tentokrát představit samotného tvůrce - Sv. Františka. Tak jsme to tedy nějak krásně společně poskládali a v každé církevní obci z toho vzniklo nádherné dílko. Bůh se prostě nezapře, Bůh žehná.

Kdyby někdo chtěl, tady je scénář, tedy ten, který probíhal v Potštátě. Ostatní 2 Živé Betlémy měly podobný průběh, jen jiné písně.

 

Přesný scénář někde mám, psal jsem ho z nějakých divadelních her na internetu (zkrácenou verzi), možná ho i najdu a přepíšu tady, nicméně mám to také na svém You tube a upravuji tento článek po tom, co jsem zjistil, že zde nefungoval soubor, ve kterém byl původní scénář a vlastně taky v době, kdy se slaví tuším 800 let od Františkova živého betléma.

 

Františkánský styl života mě časem začal fascinovat. Z videa to bylo vlastně po druhé, kdy jsem měl na sobě vypůjčený františkánský hábit, před tím se hrál živý betlém v Potštátě, kde jsem ho měl také a ještě před tím, na Štěpána toho roku, myslím že 2010 se hrál i v Drahotuších, kde jsem však tou dobou ještě na Živé betlémy nechodil, protože jsem si chtěl Vánoce užít doma.

 

 

 

Zobrazeno 1564×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio