Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Tak se mi stala taková věc

3. 11. 2010 19:55
Rubrika: Jen tak

Představte si: Je neděle. Každý slušný křesťan by měl jít na mši svatou. Tak jsem teda šel. Mše svatá byla v 10:30 a já jsem stál před kostelem 10:25. Žádné auto, žádný člověk, žádné varhany, zamčeno.

Co se to děje? Dívám se na rozpis bohoslužeb. Skutečně, Svébohov 10:30. Nespletl jsem se a kostel je stejně zamčený. Normálně by přece už stála auta, v kostele by se modlil růženec nebo zbožně rozjímalo a ono nic.

"Tak nic," říkám si, "půjdu na večerní do města." A po chvíli jsem se otočil a šel jsem spátky. Tu jsem potkal pana kostelníka, který šel zrovna odemčít kostel. Byl zvědavý kolik nás tam bude nervózně postávat. Byl jsem sám.

Už asi víte, co se stalo. Oni totiž změnili čas. Mohl jsem spát o hodinu déle. Bylo to krásné. Mohl jsem se o hodinu déle modlit. Bohu díky!

Zobrazeno 3145×

Komentáře

Janiczek

Pěkná zkušenost :) Hlavně se mně líbí ta pointa.
"Mohl jsem spát o hodinu déle. Bylo to krásné. Mohl jsem se o hodinu déle modlit. Bohu díky!"
Amen!

kacarovi3

Bůh asi tu hodinu s vámi potřeboval.Mě se stalo totéž večer v jiné obci.Nevěděl jsem,co se děje a tak jsem sedl do auta a modlil se.Po půl hodině jsem soudil,že je čas odjet,když tu se začali scházet farníci.Po mši jsem si uvědomil,že byla ve správný čas,jen mě se to nějak v hlavě popletlo.

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio