Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Letošní volby - Bůh neprohrává

1. 6. 2010 0:00

Ať je vládce, jaký chce, vždycky je jen takový, jakého si vyprosíme. Možná jsme si byli jisti vítězstvím, tak jsme zapomněli prosit a je to tady.

Já sám osobně jsem doufal, že se KDU-ČSL do poslanecké snimovny dostane, ikdyž s minimálním počtem mandátů. Tak se mi tedy stalo, že jsem po prvé volil stranu, která se do parlamentu nakonec nedostala. Musím si přiznat, že neumím to moc prohrávat. Tak jsou ve mě nálady, že třeba příští volby a když ne, tak volbu změním, prože přece nebudu volit prohrávající stranu. Když společnost nechce kvalitní hodnoty, které křesťanství nabízí, tak proč ji je vnucovat takto.

Když se málo modlíme, málo dostaneme. Nemyslím si, že bez křesťanské strany budeme mít špatnou snimovnu. Ale myslím si, že je všem jasné, že bez křesťanských hodnot, nebude dobrá společnost v naši zemi. Ekonomika nás nezachrání a ti, které jsme zvolili na sobě šetřit nebudou a budou si chtít říkat dobrodinci.

Na nás na křesťanech je, abychom se modlili i za tyto, aby nás vedli ke správným hodnotám, které však nejprve musejí poznat. Naše povinnost je svěřovat ty záležitosti Bohu. Přece máme na prvním místě milovat Boha a pak blížního (což jsou i naši politikové) jako sám sebe. Tedy pokud se nám vede špatně, nebude to právě tím, že více, než Bůh nás zajímá politika?

Zobrazeno 3630×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Boha mlčícího zná jen ten, kdo nemá čisté svědomí. Bůh nemlčí, Bůh jedná a má nás rád. Nehodlám se hádat ani ponižovat Boha. Jestli máte, bratře, na Pána Boha jen výše zmíněné invokace, pak vězte, že jsme jen lidé, kteří nejsou schopni vypovědět Boží velikost. Ano, k tomuto jsme naprosto nedostateční. Jestliže je jen všemohoucí a dobrý, pak je to pouze podle Vašich představ a takové omezování Boha je téměř urážející. Bůh je také nekonečně milosrdný,nejvýš spravedlivý, vševědoucí, nekonečně milující...<br />
<br />
V Božím dopuštění, jak to nazýváme, můžeme vidět Boží spravedlnost.<br />
<br />
Ale i to, co jsem napsal Boha málo vystihuje. Nevěřte jen v Boha podle svých představ, ale věřte Bohu a pak nebudete hledat nepodstatné rozdíly ve víře.<br />
<br />
Mimochodem, formulací, jakou jste to napsal, by mě mohlo lehce napadnout takový hloupý nápad, že věříte v mnohobožství.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Každopádně děkuji za podmětné komentáře. Ikdyž se neshodujeme, má to své plody.

Zobrazit 27 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio