Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Rychlé rozhodnutí

Děkanát Hranice (a taky děkanát Zábřeh) pořádá děkanátní pouť do Svaté Země (mimochodem, ještě jsou volná místa). Nabídka přišla ne zas tak dávno. Loni, na rok sv. Pavla jsem po prvé putoval do zahraničí a to do Říma. O této pouti už jsem se zmiňoval v tomto blogu. A ejhle, necelý rok na to se má jet do Svaté Země?

Když jsme byli v Římě, bylo to nádherné a rád bych se tam zas někdy podíval. Když jsme byli v Římě, taky jsme si slíbili, že až bude další jubilejní rok, předpokládám, že v roce 2025, tak pojedem do Svaté Země. No a papež, Benedikt XVI. vyhlásil další rok - rok kněží. Taky by se měl nějak oslavit.

Jak přišla tato věc, byl jsem skeptický a trval na tom, že v roce 2025 to stačí. No, v roce 2025 mi bude už úctyhodných 47 let, otci Martinovi 46 a Bůh ví, kde bude, Jiřka a Štěpán budou celkem mladí, ale už budou mít své rodiny či kláštery nebo Štěpán, že by farnost? - Ve farnosti Podhoří se tak modlí po každé mši svaté "...Dej, aby z této farnosti byli tvoji kněží."(a za otce Petra Štěpán s oblibou dodával - ...třeba já). Jak Pán Bůh dá, tak se stane.

Jenže pak řekl otec Radek jen tak, když jsem pracoval zrovna u počítače, že bych na to měl, abych jel. To bylo asi měsíc a něco před plánovanou poutí. Od té doby to nepřestal občasně připomínat a jen tak ze srandy říkal, že čekám, až to dostanu příkazem. Už mě za tu dobu zná, tak moc dobře ví, že mi to hlavou vrtalo a že skutečně čekám na pořádné nakopnutí. No a žádné pořádné nakopnutí nepřicházelo, tak jsem fakt čekal na ten příkaz a doufal jsem, že nepřijde.

A nepřišel. Přišlo organizační setkání a díky stále malým srandovním nakopáváním jsem stále více toužil a tušil, že žádný příkaz opravdu nepřijde. To setkání bylo dnes, tak, jak to píšu, takže je to jedna z nejčerstvějších zpráv tohoto blogu. No, když se pouštěly fotky, které jsem už párkrát na nějakých setkáních se Svatou zemí viděl, tak jsem nebyl doposud rozhodnut, ale už to nebylo nějaké skeptické rozhodování. A pak přišly ty věci organizační, tak taky nic. Až došlo na slovo, kdy otec Radek měl říci, kolik nás z Drahotuš pojede, tak řek, že 5 nebo 6 a vznesl dotaz. A přednášející organizátor, nevím, kde to na mé tváři vzal, řekl, že určitě pojedu. Jo, dá-li Pán, řekl jsem bez velkých rozpaků ano. Bohu se přece nesluší říkat ne.

A nikdo to teď neví, jen ty, milý čtenáři a ti, co tam byli a ti, kterým jsem to řek, ale není jich moc. Z mé rodiny opravdu nikdo. Ještě nemám pas, ale pojedu s Boží pomocí. Tak se budu modlit a ty se taky modli za mě, aby tu mohl být další stručný cestopisný příběh, jako ten o Římě. Oficiální náklady jsou spočítány na 16.200Kč + 120 dolarů. Tak uvidíme.

Zobrazeno 1304×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio