Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Duchovní cvičení II

Když si dá člověk do těla, je hned líp. Oč lépe je, když si dá do duše. To se potom pozná i na těle. Na duchovních cvičeních si totiž odpočne duše i tělo. Duše se oblažuje Bohulibými myšlenkami a požívá té nejlepší duchovní stravy. Tělo nemusí myslet na žádné starosti, protože je o něj po celý čas dokonale postaráno, dobře se stravuje a pohybem nezahálí. A jelikož nejsou žádné starosti, jen o to, jak nasytit duši, stíhá se přečíst i nejedna dobrá knížka. Přeji Vám tak krásně strávený čas.

 

V těchto přílohách najdete mé zápisky z duchovních cvičení.

Exercicie 07.xls

Exercicie09.xls

 

Možná se vám budou zdát některé věci intimní nebo jste prožívali svoje duchovní cvičení trochu jinak, než já. To je naprosto normální. Divil bych se tomu, kdyby to bylo jinak.

Zobrazeno 1421×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio